Volejbola U-20 izlases starts Eiropas čempionātā draud iedzīt federāciju bankrotā

0.0

Pavasarī Latvijas vīriešu U-20 vecuma volejbola izlase pirmo reizi 20 gadu laikā kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram. Šāds necerēts panākums atnesis Volejbola federācijai neplānotus izdevumus. Lai piedalītos sacensībās, federācijai trūkst 80 tūkstošu eiro, bet izlidošana uz čempionātu, kas notiks Grieķijā un Serbijā, paredzēta jau 23. augustā. Valsts finansējums joprojām nav piešķirts, lai arī komandu sporta spēlēs nacionālo izlašu finansēšana ir atrunāta pat Sporta likumā.

Intervija - Aleksandrs Samoilovs, IZM Sporta departamenta direktors

"Sporta likuma 13. pants it kā nosaka, ka valsts izlašu dalība komandu sporta spēlēs ir jāfinansē, tai skaitā jaunatnes izlašu dalība šajos čempionātos. 

Es jums piekrītu." 

Latvijas Volejbola federācija skaidro, ka kontakts ar Samoilovu esot labs, bet jautājums esot iestrēdzis ministres Andas Čakšas birojā. 

Intervija - Arnis Tunte, Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs

"Uz kaut kādu kontaktu izdodas iziet tikai ļoti reti. Principā pēdējā laikā – ja nemaldos, pusotru nedēļu – uz telefonu neatbild neviens. Savukārt tie, kas komunicē ar mums, saka, ka viss ir tieši birojā uz galda. Savukārt birojs – neatbild."

Ministres Čakšas biroja vadītāja Kristiāna Strenga šādus Volejbola federācijas apgalvojumus sauc par klaji nepatiesiem. Viņa personīgi regulāri komunicējot ar Volejbola federācijas prezidentu un aktīvi iesaistoties jautājuma risināšanā. Ministrija cer lielāku skaidrību viest nākamās nedēļas sākumā.

Intervija - Aleksandrs Samoilovs, IZM Sporta departamenta direktors

"Mēs zinām, kāda mums ir finansiālā situācija valstī. Valdība noteica, ka drošība mums ir galvenā prioritāte, līdz ar to citām nozarēm ar to jāsamierinās, un arī sportam ir jāsaprot, kādas mums valstī budžeta ietvaros ir prioritātes. Bet mēs turpinām cīnīties par mūsu sportistiem, turpinām iet un strādāt ar visām iesaistītajām pusēm, lai atrisinātu šo jautājumu." 

Tunte sola, ka komanda uz čempionātu dosies, pat ja valsts finansējums netiks piešķirts, taču tādā gadījumā jau oktobrī Volejbola federācija palikšot maksātnespējīga.