LOK nobalso pret izmaiņām statūtos un reorganizāciju

Šodien Latvijas olimpiskās komitejas un Sporta federāciju padomes kopsapulcēs lēma, ka abas organizācijas neapvienosies. Ko tas maina Latvijas sportā – Andris Auziņš.

Cerības par Latvijas Olimpiskās komitejas apvienošanās ar Latvijas sporta federāciju padomi izkvēpēja jau pēc olimpiskās komitejas balsojuma – par apvienošanu nobalsoja vien 35 balsotāji, bet pret bija 60. Tātad Latvijā vēl aizvien paliks divas lielās nevalstiskās sporta organizācijas, kas būs partneri valsts budžeta līdzekļu piešķiršanai sporta federācijām.

Intervija - Jānis Buks, LOK prezidents

Šāda LOK biedru izvēle otru sporta federāciju padomes kopsapulces balsojumu padarīja par bezjēdzīgu, bet tāpat formāli balsojums notika - 58 federāciju biedri nobalsoja par organizāciju apvienošanu. Kas lika uzdot jautājumu vai izgāztais LOK kopsapulces balsojums nebija vērsts pret LOK vadību. 

Intervija - Jānis Buks, LOK prezidents

Intervija - Kārlis Lejnieks, LOK ģenerālsekretārs

LOK kopsapulcē revīzijas komisijas vadītājs Andris Feldmanis atklāja dažus pārkāpumus LOK valdes rīcībā, ka tā esot pret statūtu noteikumiem izmaksājusi atlaišanas kompensāciju bijušajai mārketinga un komunikācijas darbiniecei Dacei Gulbei.

Intervija - Jānis Buks, LOK prezidents

Tāpat revīzijas komisija pārmeta LOK vadībai, ka viens atbalstītāju pulkā piesaistītais uzņēmums vēl aizvien darbojas Krievijas tirgū.

Intervija - Andris Feldmanis, LOK revīzijas komisijas priekšsēdētājs

Intervija - Aija Buša, LOK finanšu departamenta direktore

Tiesa pats Feldmanis pēc mājaslapā pieejamās informācijas ir Eiropas modernās pieccīņas federācijas viceprezidents, kura ir reģistrēta Krievijā un to vada Krievijas funkcionāre Tatjana Ardabijeva. LOK sliecas doties uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, vienlaikus turpinot darbu pie tā, lai tiktu pieņemti precizēti lēmumi par sportistiem no Krievijas un Baltkrievijas.