Latvijas čempionāts motokrosā

Aizputē, “Misiņkalna” trasē ar pirmo posmu sācies Latvijas čempionāts motokrosā. Ideālos laika apstākļos, kā ierasts, no solo klasēm lielāko interesi izraisīja MX1 un MX2 klašu apvienotie braucieni. Pirmajā braucienā par uzvaru sīvi spēkojās Tomas Šileika un Toms Macuks. Beigās par 5 sekundēm ātrāks bija Macuks. Šileika palika otrais, bet trešais finišēja labākais no MX2 klases motokrosistiem Edvards Bidzāns.

Intervija - Toms Macuks, MX1 pirmā brauciena uzvarētājs

Tikmēr blakusvāģu klasē lielākā uzmanība tika mūsu vienīgajai ekipāžai, kas startē Pasaules čempionātā Danielam un Bruno Lielbāržiem, kuriem tas bija pirmais starts Latvijā šosezon. 

Intervija - Bruno Lielbārdis, Blakusvāģu klases dalībnieks

Pats pirmā brauciena starts Lielbāržiem nebija veiksmīgs, un pa priekšu aizbrauca igauņi Markus Normaks un Karls Alberts Kasessalu. Tomēr pakāpeniski kāpjot uz augšu, Lielbāržu ekipāža tomēr finišēja pirmā, par nieka tiesu apsteidzot Māri Rupeiku un Kasparu Liepiņu. Igauņi palika trešie. Vēl Open klasē pirmajā braucienā ļoti pārliecinoši uzvarēja pieredzējušais Leons Kozlovskis, kas tuvāko sekotāju finišā apsteidza par gandrīz pusminūti.