V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts. Fināls

Uģis Joksts domā, ka ir jābeidz ripināt olas un citādi niekoties, jo laiks gatavoties jaunai nedēļai, tāpēc viņš ir klāt ar 20 jautājumiem un citām labām ziņām, piemēram, komanda, kas uzvarēs šajā spēlē, uz savām bibliotēkām aizvedīs bijušā kolēģa un žurnālista Mārtiņa Ķibilda valsts simtgadei veidoto LTV raidījuma “Atslēgas. Gadsimta vēstures atradumi” pārlikumu grāmatā. Finālā piedalās Aigas Volkovas un Mārtiņa Lagzdona komandas. 

Aiga Volkova – komandas kapteine, bijusī LBB Zemgales reģionālās nodaļas vadītāja. Radoša, inovatīva, orientēta uz personisko izaugsmi un pārmaiņām. Nupat Aiga ar kolēģi ir uzvedusi leļļu teātra izrādi pirmsskolas vecuma bērniem. No darba brīvajā laikā nūjo un kopā ar vīru audzina 3 dēlus. 

Andra Poota - kapteines kolēģe, novadpētniece. Vispusīgi zinoša, nosvērta. Latviešu valodas kaismīga aizstāve. Andra izstaro iekšējo spēku un pārliecību. Spēj sadarboties ar citiem un strādāt komandā. Ģimene ir viņas lielākā bagātība, ļoti godā ģimenes tradīcijas. Ja Andrai būtu daudz brīva laika, viņa gribētu iemācīties tamborēt. 

Linda Langenfelde – kolēģe, Jelgavas pilsētas bibliotēkas direktores vietniece. Bibliotēku nozares profesionāle, bibliotekāre no matu galiņiem līdz papēžiem. Bibliotēku nozarē ir jau 40 gadus. Absolūta optimiste, kas glāzi vienmēr redzēs līdz pusei pilnu, nevis pustukšu. Patīk saule dabā un cilvēkos. Interesē māksla, arhitektūra, literatūra. 

Mārtiņš Lagzdons – komandas kapteinis. Kursīšu pagasta bibliotēkas – informācijas centra vadītājs, Kursīšu amatierteātra “Kodols” režisors. Kultūras un bibliotēku cilvēks līdz kaulam, vietējās kopienas patriots. Labprāt apmeklē kultūras pasākumus un tos organizē, iespēju robežās ceļo, lasa grāmatas. Interesē vietējās kopienas vēstures un dzimtas izpēte. 

Dace Rempe – ar kapteini ir kolēģi, kaut tiekas pirmo reizi. Uzskata, ka darbs bibliotēkā ir labākais, kas ar viņu noticis, kaut strādā nozarē tikai četrus gadus pēc gadiem, kas pavadīti medijos. Ikšķiles pilsētas bibliotēkas vadītāja. Sevi uzskata par “bibliotekāru vidējo” – viņai ļoti patīk lasīt grāmatas. Ir četru vislabāko bērnu mamma. 

Mārīte Purmale – kapteiņa kolēģe. Darba stāžs iesniedzas pagājušā gadsimta 70. gados. Īstu pacēlumu darbā piedzīvojusi 90. gadu beigās, kad Viļķenes bibliotēka kļuva par pirmo automatizēto lauku bibliotēku Latvijā un drīz arī izveidoja vienu no pirmajiem sabiedriskajiem interneta pieejas punktiem.