V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts

Vai zināt, ka arī filozofus Imanuēlu Kantu, Johanu Gotfrīdu Herderu, dzejnieku Johanu Volfgangu Gēti var uzskatīt par  bibliotekāriem, bet šodien vīrietis bibliotekārs ir liels retums? Tālab nav brīnums, ka Uģis Joksts būs vienīgais kungs sešu dalībnieču gaismas piļu darbinieču pulciņā.

Aigas Volkovas komandā visas dāmas būs no Jelgavas pilsētas bibliotēkas draudzīgā kolektīva, bet Gulbenes novada bibliotēkas Reģionālā mācību centra vadītājas Rūtas Boktas komandā – dāmas no Olaines 2. vidusskolas un Rīgas 45. vidusskolas bibliotēkām.

Rūta Bokta – komandas kapteine, Gulbenes novada bibliotēkas Reģionālā mācību centra vadītāja. Pēc studijām Rīgā atgriezusies dzimtajā pusē Gulbenē. Vasarā pārvietojas ar velosipēdu, bet ziemā slido un slēpo. Ļoti patīk savējiem pagatavot kaut ko gardu.

Daiga Raļļa – strādā Olaines 2. vidusskolas bibliotēkā. Vasarās ar draugiem laivo pa Latvijas upēm vai ar auto apceļo dzimto zemi. Palaikam dzied, piedalās vai pati organizē karaokes pasākumus. Ja par grāmatu lasīšanu – priekšroku dod biogrāfiskajiem romāniem.

Anita Šābele – Rīgas 45. vidusskolas bibliotekāre. Vaļasprieks ir supošana – ekstrēmākais piedzīvojums bija supot pa Temzu Lielbritānijā, lielā vējā un satiksmē. Patīk būt dabā un braukt ar velosipēdu, lasīt žurnālus par dabu, vēsturi un zinātni, kā arī viegla literatūra atpūtai.

Aiga Volkova – komandas kapteine, bijusī LBB Zemgales reģionālās nodaļas vadītāja. Radoša, inovatīva, orientēta uz personisko izaugsmi un pārmaiņām. Nupat Aiga ar kolēģi ir uzvedusi leļļu teātra izrādi pirmsskolas vecuma bērniem. No darba brīvajā laikā nūjo un kopā ar vīru audzina 3 dēlus.

Andra Poota – kapteines  kolēģe, novadpētniece. Vispusīgi zinoša, nosvērta. Latviešu valodas kaismīga aizstāve. Andra izstaro iekšējo spēku un pārliecību. Spēj sadarboties ar citiem un strādāt komandā. Ģimene ir viņas lielākā bagātība, ļoti godā ģimenes tradīcijas. Ja Andrai būtu daudz brīva laika, viņa gribētu iemācīties tamborēt.

Linda Langenfelde – kolēģe, Jelgavas pilsētas bibliotēkas direktores vietniece. Bibliotēku nozares profesionāle, bibliotekāre no matu galiņiem līdz papēžiem. Bibliotēku nozarē ir jau 40 gadus. Absolūta optimiste, kas glāzi vienmēr redzēs līdz pusei pilnu, nevis pustukšu. Patīk saule dabā un cilvēkos. Interesē māksla, arhitektūra, literatūra.