Daudz laimes, jubilār! Aktrise un režisore Rēzija Kalniņa

Ziemassvētku priekšvakarā raidījumā “Daudz laimes, jubilār!” – aktrise un režisore Rēzija Kalniņa, kura dzimšanas dienu svin tieši šodien, 23. decembrī.

Rēziju Latvijā pazīst kā vienu no vadošajām skatuves māksliniecēm, kura savu talantu apliecinājusi daudzās brīnišķīgās lomās gan uz Dailes teātra skatuves, gan kino. Jau labu laiku daudzpusīgā māksliniece darbojas arī režijas laukā un par savām otrajām mājām sauc mūzikas un drāmas telpu “OratoriO”: “Šajās telpās kādreiz ir bijusi saldumu fabrika, kur ražoja mūsu slaveno zefīru,” stāsta Rēzija, kurai telpa ir ne tikai vieta radošām iecerēm, izrādēm un koncertiem, bet – kas vēl svarīgāk! – iespēja pulcēt savus dvēseles un domu biedrus, tai skaitā skatītājus, lai runātu par Rēzijai un viņas vīram, diriģentam Aināram Rubiķim, būtisko.

“Esmu emocionāls cilvēks, un “OratoriO” – tā ir vieta arī intimitātei, harmonijai, kā arī māju izjūtai. Esam gluži fiziski patukšojuši savu privāto telpu, pārvietojot uz teātri daļu mēbeļu,” smejas Rēzija, komentējot, ka vide un atmosfēra ir ļoti svarīga.

Raidījumā – daudz arhīva fragmentu no Rēzijas lielā lomu klāsta gan teātrī, gan kino, gan arī daudz mūzikas, īpaši aktrises tēva Imanta Kalniņa dziesmas meitas izpildījumā. Kā arī seni arhīva fragmenti ar Rēzijas mammu aktrisi Helgu Dancbergu, dvīņu brāli mācītāju Kristu Kalniņu un daudzām citām harismātiskām personībām.