Latvijas volejabola izlases treneris novada pirmo semināru pašmāju speciālistiem

Zināšanu apmaiņa un mudinājums latviešu treneriem pašiem radīt jaunas idejas. Tāds šodien bija mērķis volejbola izlases galvenajam trenerim Mihalam Gogolam, vadot apmācības vietējiem treneriem.

Rīgas Volejbola skolas lielajā zālē pulcējās mazliet vairāk nekā 50 Latvijas treneri no dažādiem klubiem un sporta skolām. Poļu speciālistam šī bija pirmā tikšanās ar latviešu treneriem. Apmācību diena bija dinamiska - pirmajā daļā apskatīti volejbola tehniskie elementi, kas ir gatavošanās spēlei un analīze, bet praktiskajā daļā teoriju atrādīja laukumā.

Intervija - Mihals Gogols, Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris

Treneri ir ļoti ieinteresēti. Viņi uzdod dažādus jautājumus. Ir svarīgi rīkot seminārus, jo tas uzlabo vietējo treneru kvalitāti. Es ceru, ka visi pēc semināra būs zinošāki un viņiem radīsies jaunas idejas. Mēs nepiedāvājam tikai tādas idejas, kādas jau pastāv. Es ceru, ka daudzi treneri attīstīs paši savas idejas nākotnē un tas palīdzēs viņiem kļūt vēl radošākiem.” 

Gogols Latvijā pavadīs trīs dienas, kuru laikā ne tikai vada semināru, bet tiksies ar federācijas pārstāvjiem un izlases spēlētājiem. Federācijai ir iecere turpināt šāda veida treneru kursus, nākamos ir plānots organizēt pavasarī.