V.I.P. 21. novembris. Fināls. Teātra erudīti

“V.I.P.” iesāk teātra balvas, ko pazīstam ar nosaukumu “Spēlmaņu nakts”, pasniegšanas nedēļu Latvijas Televīzijā ar erudīcijas spēles finālu. Finālspēlē piedalās Latvijas Nacionālā teātra komanda ar kapteini Raimondu Celmu un Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja komanda ar muzeja mākslas ekspertu Ralfu Liepu kā kapteini. Komandas meklēs atbildes uz Uģa Joksta uzdotajiem jautājumiem par mākslu, teātri, popkultūru un arī Valsts prezidenta institūciju.

Raimonds Celms – komandas kapteinis, jo pieradis pārredzēt spēles un dzīves laukumu. Daudz lasa un ne tikai lomu eksemplārus. Daudz ceļo, un runā, ka patīk to darīt vienam. Itin drīz uz skatuves atgriezīsies izrāde “Svina garša”, kurā ar galveno Matīsa lomu Raimonds savulaik debitēja Nacionālajā teātrī. Kādas korekcijas ieviesis laiks, to redzēsim.

Linda Ģībiete piederību Nacionālajam teātrim sajutusi jau tad, kad vēl staigāja zem galda. Vispirms mācījusies teātri vērtēt un sarakstījusi daudz recenziju par visiem Latvijas teātriem, tad atgriezusies pie teātra vērošanas, bet nu jau ar profesionāļa aci un caur profesionāļa kameru. Teātra video māksliniece.

Ivars Kļavinskis – aktieris, kurš erudīciju pieradis slēpt aiz dažādiem jokiem, bet atlika viņam jaunākajā teātra izrādē “Naži vistās” uzlikt brilles un paņemt rokā pildspalvu, lai skatītājiem un kolēģiem būtu skaidrs, ka Ivars visam prot atrast īstos vārdus.


Ralfs Liepa – komandas kapteinis, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja mākslas eksperts, Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskā teātra režijas mākslas programmas 2. kursa students. Šobrīd visvairāk saista meklēt brīvību sevī un teātrī. “Vajag tā, lai mākslai tevi vajag, jo mākslā viss jau ir bijis, tikai ne tu,” šo akadēmijā dzirdēto sentenci cenšas īstenot savā dzīvē un darbā. 

Silvija Geikina – Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja mākslas eksperte, bijusi muzeja vadītāja (1980–1987). Absolvējusi Dailes teātra III aktieru studiju, kurā viņas pedagogi bija Eduards Smiļģis, Felicita Ertnere, Ērika Ferda un citi. Studiju laiks apkopots Silvijas Geikinas grāmatā “Pēdējie romantiķi”. Silvija Geikina ir gādīga mamma, vecāmamma un vecvecmamma. Vaļasprieks – ceļošana.

Jānis Siliņš – Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs, profesors, kādreizējais akadēmijas rektors. Dzīvē, sabiedrībā, dabā un teātrī interesē “dzīvais process”, kurā valda godīgs, mērķtiecīgs un radošs gars. Patīk strādāt gan Smiļģa, gan savā dārzā, kurā, tāpat kā teātrī, organiski sadzīvo visdažādāko formu, krāsu, smaržu augi un puķes. Īpašu sajūsmu raisa rozes, lilijas un flokši.