Valsts Prezidenta balvas izcīņas 2.diena

Valsts Prezidenta balvas izcīņas un Baltijas komandu čempionāta 2.diena Latvijas vieglatlētiem atnesa vairākas uzvaras, bet komandu ieskaitē mūsējie tomēr palika 3.vietā. Atkal augstvērtīgo rezultātu sasniedza Gunta Vaičule, kas 200 metrus uzvarēja ar rezultātu 23,32 sekundes.

Intervija - Gunta Vaičule, 200 m uzvarētāja

200 metros vīriešiem ar labu rezultātu 20,65 sekundes triumfēja lietuvietis Gedimins Truskausks. Tikmēr mazliet negaidītu panākumu 400 metros ar barjerām guva Dmitrijs Lašenko, kurš finišēja pēc 52,14. 

Intervija - Dmitrijs Ļašenko, 400 m/b uzvarētājs

Savukārt augstlēkšanā dāmām, pārvarot 1 metra un 77 centimetru augstumu, nepārspēta palika mūsu Dagmāra Midzene. Toties Mareka Ārenta uzvara kārtslēkšanā bija prognozējama. Pietika ar 5 metru un 20 centimetru augstumu.

Intervija - Mareks Ārents, kārtslēkšanas uzvarētājs

Trīssoļlēkšanā ilgu laiku līderis bija Jānis Leitis – 15 metri 51 centimetrs. Tomēr tad viņu par 4 centimetriem apsteidza igaunis Jāks Jonas Udmā, un nācās samierināties ar 2.vietu.

Intervija - Jānis Leitis, 2.vietas ieguvējs trīssoļlēkšanā

Dāmām trīssoļlēkšanā ar augstvērtīgu rezultātu 14 metri 14 centimetri uzvarēja lietuviete Dovile Kiltija. Māra Grīva palika trešā. Vēl 5000 metros 2.vietu ieguva Dmitris Serjogins, bet diska mešanā trešā bija Dace Šteinerte. Komandu ieskaitē uzvarēja Lietuvas vieglatlēti, kas tikai par 2 punktiem apsteidza Igaunijas sportistus.