Ungārija kritikas krustugunīs par LGBT likumu

Biedrība “Dr.Klauns” uzsāk savu ikgadēju labdarības akciju “Palīdzi Dakterim Klaunam būt tur, kur viņu gaida!”. Tajā ikvienam ir iespēja piedalīties, līdz 29. aprīlim ziedojot veikalos “Rimi Latvia” izvietotajās ziedojumu kastītēs un arī iegādājoties zīmola “Rasēns” produktus. Vēl viena jauna iespēja ir internetbankā Dakteru Klaunu darba atbalstam pieslēgt regulāro maksājumu – ziedojumu. Visi saziedotie līdzekļi tiks novirzīti Dakteru Klaunu regulāram ikdienas darbam, un palīdzēs viņiem būt tur, kur gaida mazie pacienti, viņu vecāki un mediķi – Latvijas slimnīcās.

Sešu gaidu laikā Dakteri Klauni ne tikai Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS), bet arī piecās citās Latvijas slimnīcās ir pierādījuši, ka, lai cik nepatīkama ir slimība, atveseļošanās procesā vitāli svarīgi atrast vietu smaidam, siltumam un cerībai. Par to liecina neskaitāmie paldies, kurus Dakteri Klauni ik dienu saņem no mazajiem pacientiem, viņu ģimenēm, kā arī medmāsām un ārstiem.

Jāatzīmē, ka pirmie 13 Dakteri Klauni 2013. gadā sāka darboties divās slimnīcās – Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā, Rīgā, un Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, Ventspilī. Savukārt 2018. gadā Dakteri Klauni darbojās jau sešās Latvijas slimnīcās, sniedzot atbalstu un siltumu gandrīz 15 000 bērnu. Lai Dakteri Klauni varētu turpināt palīdzēt bērniem, ir svarīgi nodrošināt regulāru ilgtermiņa atbalstu, uz ko biedrība “Dr.Klauns” cer, īstenojot šo labdarības kampaņu.

“Veiksmīgam Dakteru Klaunu darbam īpaši svarīgs ir ilgtermiņa atbalsts. Tas dod mums pamatu un iespēju plānot tālāko darbu, īstenot sapni par priecīgiem bērniem Latvijas slimnīcās, tāpēc ļoti novērtējam mūsu ilggadējo sadarbības partneru un līdzcilvēku ieguldījumu. Šāds atbalsts ir īpaši svarīgs arī tāpēc, ka bērni, viņu vecāki un slimnīcu personāls paļaujas uz Dakteriem Klauniem. Viņiem svarīgi ir zināt, ka Dakteri Klauni slimnīcās būs līdzās visdažādākās situācijās,” skaidro biedrības Dr.Klauns vadītāja Marianna Milovska.

Ziedot “Dr. Klauna” programmai iespējams veikalos “Rimi” izvietotajās kastītēs, veicot pārskaitījumu biedrībai “Dr. Klauns” mājaslapā www.drklauns.lv un, zvanot pa ziedojumu tālruni 90006666, tiek ziedoti 4.27 EUR.

“Arī šogad ziedojumus varēs veikt akcijas ziedojumu kastītēs “Rimi Latvia” veikalos. Mēs patiesi ticam, ka “Rimi” un mūsu klientu ieguldījums vainagosies platos un dzīvespriecīgos smaidos, kas rotās bērnu sejas Latvijas slimnīcās. Piedaloties akcijā jau vairākus gadus, ar pārliecību varam teikt, ka smaids var palīdzēt gan slimības laikā, gan atveseļošanās procesā un iedvesmot pašus mazākos rast ticību un spēku pat grūtākajos mirkļos,” tā “Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

No programmas sākuma Dakteriem Klauniem līdzās ir tā pastāvīgais partneris – Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union”, kas arī šogad akcijas laikā turpinās atbalstīt viņu darbu, ziedojot 1 eiro centu no katra iegādātā “Rasēns” produkta mazo pacientu priekam slimnīcās visā Latvijā.

“Jau sesto gadu iesaistāmies Dakteru Klaunu akcijā, jo uzskatām, ka ir svarīgi atbalstīt sabiedrībai nozīmīgas iniciatīvas. Turpinot virzīt ziedojumus no pārdotajiem Rasēns produktiem, ceram, ka atbalstu saņems arvien lielāks bērnu skaits un Dakteriem Klauniem būs iespēja arī šogad būt tur, kur viņus gaida,” saka Normunds Staņēvičs, Food Union finanšu direktors Eiropā.

Vairākus gadus Dakterus Klaunus labdarības akcijā atbalsta arī Latvijas Televīzija. “Dakteri Klauni slimnīcās veic vērtīgu darbu, kas nav ne ārstu, ne māsiņu, ne mazo pacientu vecāku spēkos – rada smaidu visgrūtākajos brīžos un palīdz aizmirsties, kad nomāktība ņem virsroku. Latvijas Televīzijai ir gods jau vairākus gadus atbalstīt šo sociālo kampaņu, un man ir prieks, ka varam būt daļa no tik iekļaujoša un sirsnīga projekta,” atzīst LTV pagaidu valdes locekle Vikija Valdmane-Rozenberga.

Dakteru Klaunu darbu ikviens līdzcilvēks var atbalstīt arī ilgtermiņā, pieslēdzot regulāro bankas maksājumu uz vairākiem mēnešiem. Modernās tehnoloģijas palīdz ziedotājiem taupīt laiku, bet Dakteriem Klauniem regulāri doties pie bērniem slimnīcās.

Regulāro maksājumu ziedojumam Dakteru Klaunu darbam var pieslēgt internetbankā, izvēloties ikmēneša maksājuma summu un norādot:

Biedrība “Dr.Klauns”

Reģ.nr. 40008199816

AS SEB Banka, kods UNLALV2X

Konts: LV43UNLA0050019740644

Biedrība “Dr. Klauns” kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 30 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība “Dr.Klauns” īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma “Food Union” un Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” atbalstu.