Likteņdārza atklāšanas koncerts

Ar Labās cerības sertifikātu, ko pēc Viļa un Martas Vītolu aicinājuma 2005. gadā parakstīja domu biedru grupa ( Māra Zālīte, Sandra Kalniete, Baiba Rubess, Ilmārs Mežs, Jānis Stradiņš, Imants Lancmanis u.c) aizsākās Likteņdārza projekts. 

Labās cerības sertifikātā ir teikts:

Mūs vieno kopīgi veikts darbs. Mūs spārno ticība šai darba nozīmībai. Mēs paliekam gatavībā to turpināt. Mēs paliekam cerībā un pārliecībā par mūsu mērķa piepildījumu.

2018. gada  11. augusts ir datums, kad piedzīvosim  Likteņdārza atklāšanu, 10 gadus Latvijas televīzija ir sekojusi  dārza veidošanas, tapšanas un ziedēšanas procesam, arī atklāšanas koncertā būsim klāt Daugavas vidū salā Koknesē. Koncerta viesu vidū Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, Likteņdārza aizsācēji, atbalstītāji, ziedotāji, privātpersonas, kas līdzdarbojušās un sekojušas dārza attīstībai

 Koncertu sniegs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestri (LNSO), pianists Vestardu Šimkus, dziedātājs Daumants Kalniņš un Rīgas Doma zēnu koris. Krāšņajā programmā – Imanta Kalniņa un Raimonda Paula skaņdarbi, latviešu simfoniskās mūzikas klasika un īpaši šim koncertam rakstīti jaundarbi, ko komponējis Vestards Šimkus un Raimonds Tiguls.

Latvijas televīzijas uzrunātie Likteņdārza idejas autori  akadēmiķis Jānis Stradiņš, Rundāles pils direktors Imants Lancmanis, dzejniece Māra Zālīte, arhitekts Andris Kronbergs stāstīs par savām sajūtām pirms 13 gadiem un šodien, dārzam  mīlestībā atzīsies cilvēki, kas regulāri ziedo un apmeklē Likteņdārzu, piedalās talkās, iesaistās ikdienišķos  projektos, koncertos, izsolēs- mākslinieki Edgars Vērpe, Sandra Krastiņa, komponists Valts Pūce, Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins, sporta muzeja direktore Agra Brūne, Lauras un Andra Ambrazēviču ģimene u.c.

Dārza atklāšanu apsolījis apmeklēt arī tā arhitekts Shunmyo Masuno no Japānas, 2009. gadā esot Latvijā viņš teica:

Mums visiem mazliet ir jāpaciešas, priekšā desmit darbietilpīgu gadu, kuros ikviens varam atrast iespēju piedalīties- dāvāt, ziedot, strādāt, un tad dārzs būs gatavs, būs miers, šaubas, solījums, lūgšana, mierinājums, apgaismība!

Sabiedrība ir piedalījusies, atbalstījusi, tomēr mēs zinām, ka dārzs gatavs nevar būt ne desmit, ne 20 gados, tas jākopj un jāpilnveido atkal katru jaunu pavasari. Ceļa vārdus dārza nākotnei atklāšanas reizē teiks tā aizsācējs Vilis Vītols un Kokneses fonda viena no dibinātājām Sandra Kalniete.

Koncertu vadaLTV žurnālisti Aija Kinca, Jānis Geste.