V.I.P. NBS karavīri. Pirmais pusfināls

Ir apritējuši 20 gadi, kopš Latvija ir kļuvusi par pasaulē spēcīgākās militārās alianses NATO dalībvalsti. Tas ir labs iemesls, lai pieminētu šo notikumu un uz spēli aicinātu Nacionālo bruņoto spēku karavīrus. Pie Uģa Joksta – Gaisa spēku un Jūras spēku komandas, kapteiņi: pulkvedis Viesturs Masulis un komandleitnants Andrejs Ziņģis.

Komandleitnants Andrejs Ziņģis – komandas kapteinis. Maģistra grāds jūras transportā. Jūras spēku štāba virsnieks. Interesē jaunās tehnoloģijas un zinātniskā fantastika. Savu brīvo laiku pavada ceļā starp Liepāju un Rīgu.

Komandleitnants Artūrs Knoks – kolēģis, savu brīvo laiku pavada, audzinot divus dēlus. Dzimis un audzis Daugavpilī, nu ir liepājnieks, jo dien Jūras spēkos.

Virsleitnante Māra Vilnīte – dien Jūras spēkos, patīk aktīvā atpūta kopā ar ģimeni. Liela literatūras cienītāja – īpaši aizrauj  fantāzijas stila grāmatas. Rūp dzīvnieku labbūtība.

Pulkvedis Viesturs Masulis – komandas kapteinis, Gaisa spēku komandieris. Ikdienā nodarbojas ar Gaisa spēku vienību vadīšanu dienesta vietā NBS Aviācijas bāzē Lielvārdē. Nacionālajos bruņotajos spēkos dien 29 gadus, no kuriem vairums veltīts tieši Gaisa spēkiem. Brīvajā laikā nodarbojos ar fotografēšanu.

Pulkvežleitnants Indulis Cepurītis – komandas kapteiņa kolēģis. Pamatpienākums ikdienā ir organizēt Gaisa spēku komandiera lēmumu izpildi. Savukārt ārpus dienesta bez īpašām ierunām ļaujas tikt organizēts no ģimenes locekļu puses, jo īpaši, ja tas paredz kopā būšanu un kaut kā jauna uzzināšanu.

Majore Aiga Sakalaure – komandas kapteiņa un komandas biedra kolēģe, dien Nacionālajos bruņotajos spēkos vairāk nekā 20 gadus; ikdienas pienākumos ietilpst sniegt padomus Gaisa spēku komandierim un vienību vadībai likumīgu pavēļu izdošanā. Hobiji – pārgājieni un dokumentālās filmas.