Personība. 100g kultūras. Margarita Vilcāne

Kad estrādes mūzikas leģendas Margaritas Vilcānes vārdu nosauca „Triju zvaigžņu ordeņa „ pasniegšanas ceremonijā, zālē uzvirmoja aplausu vētra. Dziedātāja - skaista un eleganta - stāvēja līdzās prezidentam. Laiks viņas personības spožumu bija darījis vēl mirdzošāku.

Vilcāne mums ļauj būt klāt it visā, kas notiek viņas 75. jubilejas svinībās: mēģinājumos un koncertos, brīžos, kad par stāstu kļūst arī viņas īpašie skatuves tērpi. Tik tiešu un personīgu, sevi viņa vēl nav atklājusi.

Kad jubilejas koncerti izskanējuši, skatuves tērpi atkal sakārti skapjos, Margarita mūs aizved uz vietu, kur sirds rod mieru – savas dzimtas baznīcu. Tur viņa kristīta, pati savu dēlu Andri kristījusi un pirms trīsdesmit pieciem gadiem salaulāta ar rakstnieku Juriju Skopu. Viņu abu iepazīšanās stāsts Rakstnieku mājā Dubultos ir aizraujoša kinoscenārija cienīgs.

Par marta dzeloši auksto ūdeni pēc ik rīta peldes upītē pie Mērsraga mājas, Margaritai arī ir savi stāsti. Kad pavasaris klāt, ģimene dodas uz Mērsragu, un Rīgu ierauga tikai tad, kad rudens lapas jau nobirušas.

Ar dziedātāju Margaritu Vilcāni tik personīgi satikās žurnāliste Ilze Strenga, režisore Zita Kaminska un operators Edgars Bite.