Adreses. Kā uzzīmēt pilsētu mazajam cilvēkam?

Šoreiz LTV1 arhitektūras un dzīvesvides raidījums «Adreses» stāstīs par pilsētplānošanu — taču nevis no arhitekta rasējamā dēļa, bet no parastā pilsētnieka skatupunkta. Kā vienmēr, raidījumā būs divas adreses — katra ar savu atšķirīgo stāstu. Ar «Adrešu» autora Mārtiņa Ķibilda un viņa ceļabiedru acīm skatītājs pats varēs novērtēt, no kura stāsta mācīties labo, no kura — kā labāk nedarīt.

Šīs divas adreses būs Līgatnes papīrfabrikas vēsturiskais ciemats un viens no dzīvākajiem Rīgas mikrorajonu krustojumiem ap Augusta Deglava un Dārzciema ielu. Līgatnē par Eiropas naudu ierīkotas jaunas tūristu takas un labiekārtota apkārtne, Purvciema krustojumā viena aiz otras aug dažādas celtnes pilsētnieku vajadzību apmierināšanai — no lielveikaliem līdz pat baznīcai.

Katru nedēļu «Adrešu» autors un vadītājs savās ekspedīcijās līdzi ņemot katrreiz citu cilvēku — bez profesionālas pieredzes arhitektūrā, toties ar urdošu vēlmi izzināt, domāt līdzi un dalīties iespaidos ar skatītājiem. «Adrešu» ceļabiedrs Līgatnē būs kādreiz tur bērnību pavadījušais rakstnieks Pauls Bankovskis. Savukārt Purvciemā — atvaļināts padomju un Latvijas armijas virsnieks Gunārs Goba. Arī viņš tagad aizbūvētās Deglava ielas pļavas atceras no bērnības.

Atrodi raidījumā aplūkotās adreses kartē un pievieno tai arī savus atklājumus: adreses.lsm.lv