Mariušs Kempe: Svētceļojums veido raksturu

Raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā - ceļš uz Aglonu kopā ar svētceļniekiem no Liepājas priestera Mariuša Kempa vadībā.

Augustā cilvēku tūkstoši pārpludina Aglonu. Kāds turp dodas ar vilcienu, mašīnu, cits ar velosipēdu vai zirgu. Svētceļnieki turp dodas kājām. Pat no Liepājas. Vairāku nedēļu garais ceļš var likties tālākā distance, ja skatāmies kartē. Taču iespējams tas ir pats īsākais ceļš pie sevis.

Jauno sezonu sākam ar piedalīšanos svētceļojumā - mūsu mobilā filmēšanas grupa Neretas apkaimē mēroja 15 km garu ceļu kopā ar svētceļniekiem no Liepājas un priesteri Mariušu Kempu. 15 km un viena diena nav nekas daudz salīdzinājumā ar aptuveni 450 km vairāk kā 4 nedēļās no Liepājas līdz Aglonai - tomēr ielūkoties svētceļojuma ikdienā un sajust tā garšu paspējām.

Priesteris Mariušs Kempe: «Mēs daudz ko varam izvēlēties, mainīt. Tikai laika apstākļus nevaram. Svētceļojums palīdz veidot sevi, savu raksturu. Saprast, ka es visu pasaulē nevaru izmainīt. Atgriežoties dzīvē, atgriezīsimies tajā vidē, kur nevaram izmainīt otru cilvēku. Viņš jāpieņem tāds, kāds ir.»