Personība. 100g kultūras. Mākslinieki Katrīna Neiburga un Andris Eglītis

Kad viņi – mākslinieki Katrīna Neiburga un Andris Eglītis – ir kopā, mīlestības starojums plūst pretī tik jūtīgi, ka to spēj notvert televīzijas kamera. Arī mākslā viņi visu dara ar mīlestību un maksimālo atdevi. Katrīna veido savus cilvēkmīlestības pilnos videodarbus, Andris – gleznas un pēdējos gados arī oriģinālas instalācijas no koka. Viņu radošais tandēms ir spēku un varēšanas virsotnē – mākslinieki ar multimediālu instalāciju «Armpit» (tulkojumā «Paduse») Latviju šobrīd pārstāv nozīmīgajā 56. Venēcijas mākslas biennālē.

Par viņu radošo tandēmu ne tikai dzīvē, bet arī mākslā Katrīnas tēvs mākslinieks Andris Breže teiks: «Bingo!» Bet Katrīnas mamma māksliniece un rakstniece Andra Neiburga stāstīs par saulaino bērnu jau kopš mazotnes.

Gleznotājs Andris Eglītis ir tik pamatīgs vīrs, ka viņam piestāv arī darbošanās ar āmuru un naglām. Koka instalācijas viņš veido pats, jo tā var sajusts darba sviedru nozīmīgumu. Par gleznotāju viņš kļuva vecāku mudināts. Viņa mamma Dagnija Eglīte atceras, ka reiz puisis tīņa gados noteicis: «Labāk būšu nabadzīgs gleznotājs nekā arhitekts.»

Raidījuma veidotājiem prieku sagādāja arī viņu bērni, viņu domas par vecāku radošo darbu. Raidījumā mēs aizceļosim arī uz Venēciju, lai paši redzētu nozīmīgo Latvijas ekspozīciju «Armpit» mākslas biennālē.