Latvijas futbola Virslīgas 33. kārtas spēles

0.0

"RFS FC" - FK "Auda"

"RFS" un "Tukums 2000/Telms" komandu spēle sākās ar abpusējiem uzbrukumiem. Vispirms izgājienu viens pret vienu neizmantoja "RFS" futbolists Laša Odišaria, bet pēc pāris minūtēm "Tukums" atbildēja ar Artūra Krancmaņa sitienu pa vārtu stabu. Taču tad vienā no epizodēm viesi savā soda laukumā nospēlēja ar roku, un Jānis Ikaunieks realizēja 11 metru soda sitienu. Puslaika beigās "RFS" izdevās labs uzbrukums, pēc kura Viktoriu Osuagvu otrreiz raidīja bumbu tukumnieku vārtos.

Otrā puslaika sākuma divreiz viesi kļūdījās aizsardzība un vispirms uz maiņu tikko uznākušais Mārtiņš Ķigurs guva trešos vārtus. Bet par nākamo kļūdu tukumniekus sodīja jau Jānis Ikaunieks, gūstot savus otros vārtus mačā. Pēc tam spēle izlīdzinājās, un viesi to izmantoja. Rezultāta starpību samazināja Dans Sirbu. Tad "RFS" vārtu stabu ar bumbu noklaudzināja "Tukuma" kapteinis Kaspars Anmanis. Spēles beigās pāris izdevības radās arī rīdzinieki, bet rezultāts nemainījās, un "RFS" izcīnīja uzvaru ar 4-1.

Intervija - Mārtiņš Ķigurs, RFS uzbrucējs

Trīs kārtas līdz turnīra beigām "RFS" saglabā 6 punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem "Riga FC", un var gatavoties Eiropas līgas spēlei, kad ceturtdien viesos būs jāspēlē ar Frankfurtes "Eintraht".

 

"Valmiera FC" - FK "Liepāja"

  "Valmieras" un "Liepājas" komandu spēlē Jāņa Daliņa stadionā pirmā puslaika vidū lieliska iespēja izvirzīties vadībā radās laukuma saimniekiem. Tomēr Žeremī Klementes izpildīto 11 metru soda sitienu atvairīja liepājnieku vārtu vīrs Daniels Petkovičs. Izšķirošais brīdis pienāca otrā puslaika sākumā, kad labs tālsitiens padevās Marinam Laušičam, un viņš vadībā izvirzīja kurzemniekus. Pēc īsa brīža arī "Valmieras" komanda ar Maksima Toņiševa skaistu atbildēja ar to pašu.. Taču pēc VAR sistēmas izmantošanas un video noskatīšanās tika fiksēts pārkāpums pret vārtsargu, tāpēc vārti netika ieskaitīti. Pēdējās minūtēs valmierieši izmisīgi "šturmēja" viesu cietoksni. Tomēr kopējām pūlēm liepājnieki sev labvēlīgu 1-0 rezultātu nosargāja. Uzvara ļauj liepājniekiem apsteigt "Tukuma" komandu un pakāpties uz septīto vietu. Savukārt "Valmiera" joprojām ir trešajā pozīcijā.