Daudz laimes, jubilār! Mūziķis Kārlis Kazāks

0.0

Ir cilvēki, kas dzīvi pēta bērnībā, mazliet paturpina arī jaunībā un tad liekas mierā. Bet ir cilvēki, kas to nepārstāj darīt nekad, tādi kā Imants Ziedonis, ko ceļš, nezin kāpēc, neliek mierā – ir jāauj kedas un jāiet, jābrauc ar velosipēdu, ar motociklu, jāsatiek cilvēki, jārezonē ar viņiem, lai saprastu pasaules transformācijas. Kārlis Kazāks ir Imanta Ziedoņa garīgais radinieks, dziesminieks, cilvēks ar ģitāru, ko varētu nosaukt arī par kreatīvo antropologu, kas savus pētījumus ieraksta dzejas rindās un melodijās. Šonedēļ viņš viesojas raidījumā "Daudz laimes, jubilār!", un jaukākais ir tas, ka nekad nevar prognozēt, ar kādas domas kūleni viņš pārsteigs.

Lai arī Kārļa dvēsele prasās nepietauvoties, viņš ir arī vīrs amatos: ikdienā dodas uz savu darbavietu Doma laukuma Radio mājā – Latvijas Radio 5 viņš ir programmu direktors, jauniešu raidstacijas konceptuālais līderis; savukārt Autortiesību aģentūrā Kazāks ieņem padomes prezidenta posteni. Raidījumā – gan vairāk par Kārļa mākslinieciskajām izpausmēm, kas ietver vēstījumu, adresētu mums visiem.

"Neesmu mākslinieks, esmu amatnieks!" Kārlis, ieguvis maģistra grādu un gandrīz aizsniedzies līdz doktora diplomam produktu dizainā, kā arī būdams kokapstrādes meistars otrajā paaudzē, labi apzinās, ar ko profesionālis atšķiras no amatnieka. Taču dvēseles aicinājums bijis spēcīgāks par prāta loģikas apsvērumiem, un Kārlis joprojām ir sevis izziņas ceļā – kā viņš pats saka: "Man vajag to, ko dodu!"