Brižita Bardo. Daudzsēriju biogrāfiska drāma. 1. sērija

0.0

Stingri audzinātā parīziete Brižita Bardo jūtas neglīta un nemīlēta. Satiekot savu pirmo mīlestību Rožē Vadimu, viņa pieaug, emancipējas un izaicina vispārpieņemtās normas. 1956. gadā Vadima filmas "Un Dievs radīja sievieti" iznākšana, kur Bardo ir galvenajā lomā, izraisa globālu seksuālo revolūciju.

Bardo apzinās savu seksualitāti un nevēlas būt ne sieva, ne māte. Viņa pati izvēlas vīriešus, ģērbjas, kā vēlas, un saka, kas ienāk prātā. Šī brīvība viņu nostāda mediju uzmanības centrā un izraisa gan naidu, gan pielūgsmi. Jaunās sievietes neparastais liktenis – pasaka, kas dažkārt pārvēršas par murgu, – iezīmē arī laikmeta portretu – pēckara Franciju, kas no melnbaltas pārtop krāsainā, un bezrūpības, baudas un saules pilno Sentropēzu, par kuras dievieti kļūst Bardo.

1. sērija
Brižitai vēl nav 15 gadu, kad viņa kļūst par jaunā žurnāla "Elle" vāka modeli. Brižitu drīz vien pamana prestižā režisora Marka Alegrē asistents Vadims, un vecāki viņai atļauj piedalīties provēs. Viņi neuzskata, ka Brižitai ir izredzes kļūt par aktrisi, taču liktenis ir lēmis citādi. Bridžita atklāj kino pasauli, bet galvenokārt mīlestību, seksualitāti un brīvību. Viņa saceļas pret savu stingro audzināšanu, uzplaukst un apzinās savu sievišķību. Tēvs liek Brižitai šķirties no Vadima, bet jaunā aktrise turpina slepenībā tikties ar mīļoto, vienlaikus tēlojot apzinīgu skolnieci. Brižita spēlē nelielas lomas un pamazām gūst popularitāti. Pēc trīs gadu meliem un izlikšanās viņa 18 gadu vecumā beidzot apprecas ar Vadimu.