RFS savā laukumā sakauj Andoras čempionus ''Santa Coloma'' un iekļūst Eiropas līgas kvalifikācijas play-off fāzē

0.0

RFS sastāvā izmaiņas neveica, tas palika identisks kā pirmajā mačā, kurā rīdzinieki uzvarēja ar 2-0. Andorieši tikmēr nomainīja pus sastāvu – arī vārtsargu un trīs aizsargus. Latvijas čempiones rindās arī šoreiz 2 latvieši Jānis Ikaunieks un Roberts Savaļnieks. Spēles likteni izšķīra Jānis Ikaunieks. Jānis guva vārtus mača 2. un 10. minūtē. Īpaši skaists bija pirmais vārtu guvums ar galvu. Divu spēļu summā rezultāts jau 4-0 Latvijas čempionu labā.

RFS nedomāja apstāties – komandas kapteinis slovēnis Žiga Lipuščeks panāca jau 3-0. Mājinieki atkal realizēja standartsituāciju. Latvijas kluba domninaci ar skaistu sitienu pa zemi, ar kreiso kāju tālajā vārtu stūrī turpināja Ikaunieks. Jānim trīs gūti vārti spēlē jeb hat-trick. Nigērietis Viktors Osuagvu ar vārtu guvuma ļāva RFS 1. puslaiku noslēgt ar graujošo 5-0.

Pēc pārtraukuma ar vārtu guvumu izcēlās uz maiņu laukumā nākušais Mārtiņš Ķigurs, bet Čehijas leģionārs Petrs Marešs realizēja 11 m soda sitienu. RFS graujoša uzvara ar 7-0. Divu spēļu summā panākums ar 9-0.

Intervija - Jānis Ikaunieks, "FC RFS" pussargs

Eiropas līgas kvalifikācijas fināla fāzē RFS jāspēlē ar Kipras klubu APOEL. Pirmais mačs 22. augustā Rīgā. Uzvarētājs iekļūs Eiropas līgas, zaudētājs Konferences līgas grupu turnīrā.