Skrējēja Agate Caune dodas uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

0.0
Šodien uz Parīzes olimpiskajām spēlēm devās vēl viena mūsu debitante Agate Caune, viņai otrajā augustā starts 5000m distancē, valmierieti īsi pirms izlidošanas iztaujāja Andris Auziņš.

Vieglatlēti Parīzes olimpiskajās spēlēs ir kuplākā delegācija Latvijas komandas sastāvā. Agate Caune uz savām pirmajām olimpiskajām spēlēm dodas pēc pieredzes, bet acīmredzot arī rezultāti nav atstāti otrajā plānā. Atklāšanas ceremoniju Caune izlēma upurēt, lai papildus trenētos siltajās zemēs.

Intervija - Agate Caune, Latvijas 5000m skrējēja

Treniņnometnē pirms Parīzes Caune trenējusies vienkopus ar vairākām pasaules līderēm savā 5000m distancē. Arī ar norvēģieti Karolīni Bredvālu, kura Eiropas čempionātā Romā uzvarēja pusmaratonā, bet 5000m bija otrā.

Intervija - Agate Caune, Latvijas 5000m skrējēja

Caunei otrajā augustā starts priekšskrējienā, pērn Pasaules čempionātā 19 gadus vecā valmieriete pārsteidza pasauli teju visu distanci skrienot vienvadībā un tikai mazliet Caunei pietrūka, lai distanci veiktu ātrāk par 15 minūtēm. Viena no balvām skrējējai būtu pietuvoties Jeļenas Prokopčukas Latvijas rekordam – 14minūtes un 47, 71 sekunde.