Smalkais stils. Situāciju komēdija. 1. sērija (7+)

5.0

Kas gan cits tādai smalkai un ambiciozai britu dāmai kā Hiacinte Burkā atliek, kā caurām dienām rūpēties par to, lai visi apkārtējie ievērotu smalko stilu – par spīti šķēršļiem, cūcīgai uzvedībai un neizpratnes pilniem skatieniem no kaimiņiem, radiem un pašas vīra. Saprotams, ka iznesīgas lēdijas ikdienā iederas skaisti tērpi, porcelāna servīzes, vakariņas sveču gaismā un tikšanās ar svarīgiem cilvēkiem. Diemžēl ne visiem tas ir saprotams! Hiacintes vīrs Ričards, viņas strādnieku šķiras māsas Deizija un Roze un Deizijas vaļīgais vīrs Onslovs dažreiz tiešām mēdz būt kaitinoši – viņi spēj izjaukt pat visrūpīgāk plānotos pasākumus! Vienīgais rada gabals, ar kuru Hiacinte patiešām var lepoties, ir viņas māsa Violeta, kurai pieder elegants mājoklis, mersedess, sauna un vieta ponijam. Humora pilns britu seriāls par kādas dāmas izmisīgiem centieniem iekļauties augstākajā sabiedrībā. 

1. sērija 

Hiacinte gatavojas viesu uzņemšanai savā namā – iecerētas vakariņas sveču gaismā. Ielūgts gan mērs, gan citas vietējās prominences. Diemžēl dienas dabisko ritumu izjauc nepatīkams starpgadījums – Hiacintes tēvs nokļuvis slimnīcā, turklāt visai apkaunojošos apstākļos.

Keeping Up Appearances. Seriāls. Lielbritānija, 1990. Režisors: Harolds Snods. Lomās: Patrīcija Rūtledža, Klaivs Svifts, Džūdija Kornvela, Mērija Millere u.c.