Sisi. Vēsturisks seriāls. 1. sērija (16+)

4.3

Seriāls "Sisi" ir patiesos notikumos balstīts intrigu pilns stāsts par slavenās pēdējās Austroungārijas imperatores Elizabetes jeb Sisi vētrainajiem dzīves līkločiem. Ar ķeizarienes statusu, leģendāro skaistumu, beznosacījuma brīvības mīlestību un solījumu piešķirt Habsburgu monarhijai žēlsirdīgāku imidžu Sisi vairāk nekā pusgadsimtu ir apbūrusi visu Eiropu un miljoniem cilvēku. Jaunais seriāls, kas uzņemts Austrijā, Latvijā, Lietuvā un Ungārijā, galveno uzmanību pievērš Elizabetes jaunības gadiem, viņas mīlas stāstam ar imperatoru Franci Jozefu, mēģinājumiem iekļauties Austrijas galmā un pastāvīgo konfrontāciju ar erchercogieni Sofiju. Sisi bija ne tikai sieva un māte, bet arī iekaroja savu vietu valsts politiskajā dzīvē, dodot lielu ieguldījumu diplomātijas kompromisu mākslā un Austroungārijas monarhijas dzimšanā. 

1. sērija 

Bavārijas hercogiene Elizabete, saukta par Sisi, ir bezrūpīga pusaudze, kas aizvada dienas izjādēs savu vecāku lauku īpašumā, ģimenes mīlestības apņemta. Līdz dienai, kad Sisi jādodas līdzi mātei Ludovikai un māsai Helēnai uz Išglu, kur paredzēta Helēnas oficiālā saderināšanās ar Austrijas ķeizaru Franci Jozefu. Sisi negribīgi piekrīt, taču jau no pirmā acu skatiena iemīlas Francī Jozefā, vīrietī, kurš ir varens, pievilcīgs un iekārojams, taču arī neizprotams, bīstams un nežēlīgs. Sisi māte Ludovika cenšas apvaldīt savu brīvdomīgo meitu un sūta Sisi mājās, bet ķeizara māte Sofija dod Sisi atļauju piedalīties saderināšanās ballē.

Sisi. Vācija, 2021. Režisors: Svens Boze. Lomās: Dominika Devenporta, Janniks Šūmans, Dezirē Nosbuša, Tanja Šleifa, Paula Kobere u.c.