Pludmales volejbolists Kristians Fokerots nevarēs pārstāvēt Latviju Nāciju kausā

0.0
Viens no Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem Kristians Fokerots nevarēs pārstāvēt Latviju jūnijā Nāciju kausā. Līdzīgi kā biatlonistam Andrejam Rastorgujevam – antidopinga noteikumu pārkāpumi un draud 18 mēnešu diskvalifikācija. Turpina Andris Auziņš.

Latvijas volejbola federācijas valde lēmusi, ka uz laiku atstādina Kristiānu Fokerotu no dalības Latvijas pludmales volejbola izlasēs. Pasaules U19 čempions atstādināts uz laiku, kamēr savu izmeklēšanu par antidopinga pārkāpumiem veiks Latvijas Antidopinga birojs.

Intervija - Egīls Lapsalis, LVF prezidents

Fokerota pārkāpums neesot saistīts ar aizliegtajām vielām, bet gan ar neatrašanos sportista aplikācijā norādītajā vietā trīs reizes viena gada laikā. Antidopinga biroja vadītājs Mārtiņš Dimants šobrīd atrodas atvaļinājumā, bet viņa vietnieki no komentāriem par šo gadījumu izvairās, tāpēc par iespējamo diskvalifikācijas ilgumu vēl pāragri spriest. Vienīgi volejbola valdes sēdes protokolā redzamais datums 8. aprīlis acīmredzot norāda dienu, kad konstatēts trešais pārkāpums. Vēstuli par pārkāpumu federācija saņēma pusotru mēnesi vēlāk 24. maijā jeb tieši pirms pēdējā atlases turnīra Nāciju kausam, ko pēc likuma var uzskatīt, ka vēstule saņemta vien pirmdien.

Intervija - Egīls Lapsalis, LVF prezidents

Fokerota pāriniekiem Mārtiņam Pļaviņam Nāciju kausā un Gustavam Auziņam U22 čempionātā šobrīd ir iespēja uzrunāt citus pāriniekus, bet abiem būs jāaizvada papildus atlases spēle. Latvijas Televīzijai zināms, ka Pļaviņš uzrunājis Edgaru Toču, bet šī sadarbība nav izdevusies. Zīmīgi, ka Pļaviņam ar savu potenciālo pārinieku pārspēle būtu jāaizvada tieši pret Toča un Jāņa Šmēdiņa duetu.