V.I.P. Rīgas Doma kora skola. Fināls

0.0

Rīgas Doma kora skolas 30 gadi nosvinēti, un šajā "V.I.P." finālspēlē uzzināsim, kura skolas deleģētā komanda uzvarēs. Pie Uģa Joksta absolventu komanda ar kapteini Matīsu Tuču un skolas audzēkņu vecāku komanda ar kapteini Mārtiņu Eglienu.

Matīss Tučs – komandas kapteinis. Doma kora skolas absolvents un šobrīd pedagogs, kora mākslinieks Valsts Akadēmiskajā korī "Latvija" un diriģē gan Rīgas Lutera draudzes kori, gan Valsts nekustamo īpašumu kori. Patīk aktīvā atpūta, ceļošana un laba literatūra un kino. 

Ieva Zvejniece – Rīgas Doma kora skolu absolvēja 2020. gadā. Kora māksliniece Valsts Akadēmiskajā korī "Latvija". Drīzumā pabeigs kordiriģēšanas studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Ļoti patīk ceļot un staigāt pa kalniem. 

Jānis Strazdiņš – Rīgas Doma kora skolas absolvents. Šobrīd ir vokālās grupas "Latvian Voices" dalībnieks un ir aktīvi koncertējošs solists. Reidz dziedājis grupā "Cosmos" un arvien ir tajā, kad grupa mēdz atkal apvienoties. Erudīts, basa balss īpašnieks. 2019. gadā bijis kapteinis, spēlējot "V.I.P." absolventu komandā.

Mārtiņš Egliens – komandas kapteinis. Šobrīd dzīvē un mākslā iesācis jaunu posmu – ir producents un komponists. Vairāk kā 20 gadus bijis Nacionālā teātra aktieris. Šobrīd gatavo dzejas izrādi ar Jāņa Petera dzeju un jaunradītām 14 dziesmām.  Meita, protams, mācās Rīgas Doma kora skolas 3. klasē. 

Anna Putniņa – aktrise, producente, projektu vadītāja, laba mamma, kas ieklausās dēlos un  vienmēr ir nožēlojusi, ka nav ieguvusi muzikālo izglītību. Apskauž savus dēlus par iespēju mācīties Rīgas Doma kora skolā. Nekad nav bijis pat vismazākās ambīcijas piedalīties jebkādā erudīcijas spēlē, bet nekad nesaki nekad!

Dāvids Ernštreits – žurnālists, raidījumu vadītājs un režisors, strādā Latvijas Televīzijā, ir divu Rīgas Doma kora skolas audzēkņu tēvs, pats absolvējis bērnu mūzikas skolas pūšamo instrumentu klasi. Vairums Dāvida sižetu ir tapuši metra attālumā no klavierēm, kuras pats nespēlē, bet instruments skan, pateicoties skolas audzēkņiem. Varbūt tāpēc Dāvida sižetos jaušams muzikāls ritms?