Latvijas sieviešu volejbola izlase gatavojas Eiropas Sudraba līgas turnīram

Sieviešu volejbola valstsvienības treniņos pulcētas visas labākās Latvijas volejbolistes. Latvijai šī vasara būs gara – visupirms Sudraba līgas spēles, bet augustā jāspēlē jau Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Pa vidu šiem turnīriem daudzām arī debija Eiropas U22 čempionāta finālturnīrā.

Intervija - Daniele Kaprioti, Latvijas sieviešu volejbola valstsvienības galvenais treneris

"Gribam pētīt visus pretiniekus. Sudraba līgā tas būs interesanti, jo divas no pretiniecēm mums stāsies pretī arī Eiropas čempionāta kvalifikācijā."

Izlases punktu gūšanas līdere Marta Levinska pēc studijām ASV pusgadu izbaudīja profesionālajā volejbolā Turcijas čempionātā. Nākamsezon Levinska spēlēs Vācijas Bundeslīgā Drēzdenes komandā. 

AA - "Manīju, ka Martu Levinsku daudz trenējāt arī servju uzņemšanā, kas nav raksturīgi viņas pozīcijai. Vai tas nozīmē, ka tēmējat Martu izmantot arī citā, ne diagonāles pozīcijā?"

Intervija - Daniele Kaprioti, Latvijas sieviešu volejbola valstsvienības galvenais treneris

"Mhm....labs jautājums. Tiešām. Kompliments. Lieta tāda, ka mūsdienu volejbolā ir jāmāk pielāgoties situācijām. Tagad daudzām komandām diagonāles palīdz arī uzņemšanā, jo serves paliek arvien spēcīgākas."

Intervija - Marta Levinska, Latvijas sieviešu volejbola valstsvienības diagonāle

Pirmās spēles šīs sezonas sudraba līgā jau pēc divām nedēļām.