Latvijas čempionāta posms motokrosā

Ar 1.posmu Aizputē, "Misiņkalna" trasē startējis Latvijas čempionāts motokrosā. Ļoti saistoši ritēja cīņa par uzvaru MX1 un MX2 klašu apvienotajos braucienos. Pirmajā no tiem vispirms līderi bija igaunis Meiko Vetiks un lietuvietis Donāts Jazdausks, aiz kuriem sekoja Uldis Freibergs un Toms Macuks. Taču brauciena vidū gadījās tehniska kataklizma, kuras rezultātā Jazdausks zaudēja daudz laika, bet Vetiks un Macuks pārrāva motocikla ķēdi, kuras dēļ izstājās. Ieguvis vadību, Freibergs to noturēja līdz pat finišam, lietuvieti apsteidzot par 40 sekundēm.

Intervija - Uldis Freibergs, MX1 1.brauciena uzvarētājs

Otrajā braucienā tik krasi pavērsieni nenotika. Diezgan ātri nonākot līdera godā, šoreiz stabili pirmais bija Macuks, bet Uldis Freibergs finišēja otrais.

Intervija - Toms Macuks, MX 1 2.brauciena uzvarētājs

Tādējādi divu braucienu summā posmā triumfēja Uldis Freibergs. Otrais bija Donāts Jazdausks, bet trešais igaunis Miks Martins Lohmus. MX 2 klases vērtējumā uzvarēja Rauls Blumfelds. MX 125 klasē abos braucienos tuvāko sekotāju Albertu Knapši apsteidzot par vairāk nekā 20 sekundēm, nepārspēts palika Jēkabs Kubuliņš.

Intervija - Jēkabs Kubuliņš, MX 125 uzvarētājs