Sirmais. Kulta ēdieni. Spānija. Gazpačo

Zinātkārais pavārs un pasaules garšu pētnieks Mārtiņš Sirmais Spānijā satika tēvoci Antonio, kurš jau 40 gadus ar smiltīm piebirušā laivā cep sardīnes jūras krastā. To pašu ir darījis gan viņa tēvs, gan vectēvs, un viņi nebūt nav vienīgie, kuriem tradīciju kopšana ir svēta. Kulta tradīcija Spānijā ir gaspačo, kas būtībā ir jebkura aukstā zupa. Sirmais ienirs slavenajā La Tomatina tomātu kaujā kopā ar vēl 50 000 trako un vairāk nekā 2 000 km garumā un 42 grādu karstumā nobaudīs neskaitāmus gaspačo, lai piedzīvotajā dalītos ar jums. Kā vietējā tirgū iepērkas spāņi? Kādus dārzeņus viņi audzē savos dārzos? Ko viņi pārspriež pie pusdienu galda un kāpēc viņi ir tik saulaini? Spānija tuvplānā un šīs sezonas pēdējā kulinārajā piedzīvojumā! Gaidiet rudeni!