AAE plaša autonomo pārvietošanās līdzekļu izstāde

0.0
Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Abū Dabī notiek plaša dronu un citu autonomo pārvietošanās līdzekļu izstāde. Īpaša uzmanība šai nozarei patlaban pievērsta militāro konfliktu dēļ, bet papildu iespējas paver mākslīgais intelekts.

     Par droniem ir interese, īpaši pēdējos gados. Droni jeb autonomās sistēmas ir pierādījušas savu efektivitāti darbībā. Šīm sistēmām ir spīdoša nākotne, un tās nākotnē veiks lielu daļu darba. Protams, pasaulei virzoties uz mākslīgo intelektu, mēs cenšamies izmantot un atjaunināt šo tehnoloģiju un izstrādāt īpašas sistēmas, lai tās atbilstu vietējo vai pasaules lietotāju prasībām. 

     Abū Dabī Nacionālajā izstāžu centrā pārstāvēti vairāk nekā simts vietējie un ārvalstu uzņēmumi, kā arī eksperti. Liela interese ir ne tikai par mums labi zināmajiem droniem, bet arī par bezpilota zemes transportlīdzekļiem un citām autonomām iekārtām. Īpaša uzmanība reģiona politiskās un militārās nestabilitātes dēļ pievērsta jauno tehnoloģiju izmantošanai militārajā un drošības jomā. Plašāka informācija par šīm iespējām, protams, tiek sniegta tikai iespējamiem sadarbības partneriem un ekspertiem, jo pasaulē vienlaikus notiek intensīvs darbs, piemēram, lai izstrādātu pret-dronu tehnoloģijas. To skaidri parāda cīņas Ukrainā. Tomēr arī viekāršiem skatītajiem, tai skaitā žurnālistiem šeit ir ko redzēt.