Latvijas basketbola izlase gatavojas pirmajai pārbaudes spēlei pret Zviedriju

0.0
Latvijas basketbola izlase turpina gatavošanos debijai Pasaules kausa izcīņā. Liepājā komanda gatavojas pirmajai pārbaudes spēlei pret Zviedriju, kas norisināsies jau trešdien. No vēju pilsētas ziņo Matīss Timofejevs.

2. augustā Kristaps Porziņģis svinēs savu 28. dzimšanas dienu, tieši šajā dienā Latvijas izlase Kristapa dzimtajā Liepājā aizvadīs pirmo pārbaudes spēli pret Zviedriju.

Intervija - Luka Banki, Latvijas basketbola izlases galvenais treneris

"Es saprotu, ka viņam ir svarīgi būt šeit kopā ar viņa cilvēkiem. Kristaps ir ļoti svarīga personība visai Latvijas tautai! Gan basketbolam, gan visai sabiedrībai. Pirmajā spēlē gribam redzēt, ka strādājam pareizajā virzienā. Dosim minūtes plašam spēlētāju lokam. Gribam redzēt vai pāris principi, kurus uzsvērām pirmajās dienās spēlētājiem ir skaidri."

Brīdī, kad izlasei savainojumu dēļ nevarēs palīdzēt Rihards Lomažs un Jānis Strēlnieks aktuāla ir saspēles vadītāja pozīcija. Šobrīd izlasē ir 3 šīs pozīcijas basketbolisti – Kristers Zoriks, Artūrs Žagars un Toms Leimanis.

Intervija - Luka Banki, Latvijas basketbola izlases galvenais treneris

"Mums ir vairākas iespējas, kuras gribam izmantot. Īpaši jaunajiem spēlētājiem, kuriem ir unikāla iespēja piedalīties tik īpašā turnīrā. Es ticu, ka Latvijas basketbola nākotne ir labās rokās.

No savas puses, kopā ar kolēģiem, mēģinām viņiem dot atbilstošus rīkus, lai viņi vadītu komandu."

Banki rīcībā ir 16 basketbolisti, PK varēs pieteikt 12. Īsi pirms izlidošanas uz Taivānu treneris sašaurinās loku līdz 14, bet 12 nosauks pēdējā brīdī.

Pārbaudes spēli pret Zviedriju trešdien no 18:30 skatieties LTV7.