Nedēļas noslēgumā startēs Eiropas vasaras jaunatnes Olimpiāde

0.0
Nedēļas noslēgumā Slovēnijā sāksies Eiropas jaunatnes vasaras olimpiāde, pirms gada Latvijas sportisti sacensībās izcīnīja trīs medaļas. Šodien Latvijai komanda nosauca karognesējus, to vēroja arī Lotārs Zariņš.

Jaunatnes vasaras olimpiāde ir viens no svarīgākajiem sporta forumiem, atlētiem vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Latviju kopumā pārstāvēs 48 jaunieši astoņos sporta veidos, lielākā pārstāvniecība ar 16 sportistiem būs vieglatlētikas sektorā. Tikmēr Latvijas valsts karogs atklāšanas ceremonijā uzticēts nest tenisistei Adelinai Lačinovai un džudistam Ņikitam Afanasjevam.

Intervija - Ņikita Afanasjevs, džudists

Cik daudz šeit jaunieši, patīkami pārsteigts par kuplo dalībnieku skaitu bija jaunais Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Jānis Buks. Salīdzinājumā ar pērno Eiropas jaunatnes vasaras Olimpiādi, šogad Latviju pārstāvēs par 14 sportistiem vairāk.

Intervija - Jānis Buks, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents

Jaunatnes vasaras Olimpiāde Slovēnijas pilsētā Mariborā norisināsies no 23. līdz 29. jūlijam. Lielākā daļa Latvijas delegācijas pārstāvju sacensību vietā ieradīsies sestdien.