Latvijas vieglatlētikas savienības kausa izcīņas 5. posms

Ar vairākiem augstvērtīgiem rezultātiem Jelgavā aizvadīts Latvijas vieglatlētikas savienības kausa izcīņas 5. posms. Sacensības klātienē vēroja Matīss Timofejevs.

Latvijas kausa izcīņas posmā piedalījās U-16 vecuma grupas zēni un meitenes, kā arī pieaugušie sportisti. Kopējais dalībnieku skaits pārsniedza četrus simtus. Neņemot vērā ka vairāk kā 20 Latvijas vieglatlēti devušies uz Itāliju pārstāvēt vietējos klubus, Jelgavā uz starta stājās vairāki vadošie Latvijas vieglatlēti.

Vīriešu šķēpmešanas sacensībās piedalījās talsenieks Rolands Štrobinders. Šosezon viņam nebija izdevies sasniegt 80m robežu. Jelgavā Štrobinders tālāk par 80m meta trīs reizes. Labākais bija otrais mēģinājums, kad sasniegti 82,55m. Ļoti augstvērtīgs rezultāts.

Intervija - Rolands Štrobinders, šķēpmetējs

200 m distancē startēja Gunta Vaičule. Viņai pārliecinoša uzvara priekškrējienā un finālā. Rezultāts 23,59 sekundes.

Intervija - Gunta Vaičule, 200 un 400m skrējēja

Šķēpmešanas sektorā dāmu konkurencē galvenā favorīte bija Madara Palameika. Viņa beidzot gribēja pārsniegt 60 metru robežu šajā sezonā, šoreiz to neizdevās sasniegt, uzvara ar 55,50m tālu metienu.

Intervija - Madara Palameika, šķēpmetēja

Sacensību augstvērtīgāko rezultātu sasniedza Lietuvas diska metējs Martins Alekna 1193 punkti. Viņš rīku raidīja 67,23m tālu un kvalificējās Pasaules čempionātam.