V.I.P. – Veiksme. Intuīcija. Prāts. Pirmais pusfināls

Esam tā mēneša sākumā, kura izskaņā sāksies XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu svētki un XVII Deju svētki. Tā būs varena dziedāšana, jo šogad dziesmu svētki svin 150. gadadienu, un iespaidīga dejošana ar dejotāju tūkstošiem. Viena neliela, patiesi neliela, bet ļoti nopietna dejotāju daļa viesojas sezonas pēdējā “V.I.P.” ciklā. Pirmajā pusfinālā – deju ansamblis “Pērle” ar kapteini Kristapu Kovaļevski un deju ansamblis “Austris” ar kapteini Kasparu Pakuli.

Kristaps Kovaļevskis – komandas kapteinis, dejo deju ansamblī “Pērle”. Dzimis Gulbenē, uzaudzis Tirzas pagastā, kur jau no 6 gadu vecuma uzsācis dejot tautas dejas un līdz šim nav izlaidis nevienu gadu. Uzsākot studijas Rīgā 2010. gadā, nolēmis pievienoties avantūrai izveidot pavisam jaunu deju kolektīvu “Pērle”.

Lelde Krēsliņa – deju pedagogs un deju kolektīva vadītāja. Katra darbadiena tiek pavadīta deju zālē un mēģinājumu atmosfērā. Patīk mērķtiecīgs darbs un lielāki deju projekti. Paralēli vasarā gaidāmajiem Deju svētkiem, kuros Lelde būs gan dejotāja, gan kolektīva vadītāja, notiek intensīvs darbs pie šī gada tautas deju festivāla “Latvju bērni danci veda”, kam tiek gatavota deju programma ar Leldes horeogrāfijām.

Madara Ivanovska – īsta rīdziniece, kura jau piektajā paaudzē ir skolotāja. Beigusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju kā mūzikas skolotāja. Pašlaik studē dejas pedagoģiju. Madaru var dēvēt par cilvēku – orķestri, jo Dziesmu un deju svētkos spējusi apvienot gan dziedāšanu kora rindās Mežaparkā, gan dejošanu Daugavas stadionā, gan kokles spēli 2018. gada svētkos.

Kaspars Pakulis – komandas kapteinis, strādā RTU Bērnu jauniešu universitātē, programmēšanas skolotājs Ogres novadā. Dejo kolektīvā “Austris”. Sevi raksturo kā slinku perfekcionistu – novelk līdz pēdējam brīdim, bet izdara par visiem 100. Brīvos brīžus labprāt pavada dabā, grāmatas lapās vai plašajā “spotify” mūzikas bibliotēkā.

Evelīna Beizītere – cilvēks ar izteiktu vēlmi palīdzēt. Lai gan no ārpuses reizēm noslēgta, kad iepazīst, viņa kļūst par interesantu personību. Ļoti patīk strādāt ar bērniem, kā arī pavadīt laiku, ceļojot ar savējiem. Radošums ir viena no Evelīnas rakstura īpašībām, plānojot kādu pasākumu vai ballīti, jo viņa ieteiks/izpalīdzēs ar radošām spēlēm/enerdžaizeriem.

Renārs Paukštello – mārketinga projektu vadītājs, deju biedrs, radošs prāts ar labu humora izjūtu. Bieži mēdz izraisīt kādu smieklīgu situāciju – speciāli vai nejauši. Tajā pašā laikā Renārs ir atbildīgs un mērķtiecīgs. Labas organizatoriskās un plānošanas spējas.  Patīk laiku pavadīt kopā ar saviem mīļajiem, pēdējos mēnešos tas izpaužas ārvalstu izzināšanā ceļojot.