LOK ģenerālsekretāra amatu šodien ārkārtas Asamblejā saglabā Kārlis Lejnieks

LOK ģenerālsekretāra amatu šodien ārkārtas Asamblejā saglabāja Kārlis Lejnieks izturot neuzticības balsojumu. Pēc organizācijas prezidenta Žorža Tikmera atkāpšanās no amata Lejnieks kļūs par faktisko LOK vadītāju, vairāk stāsta Andris Auziņš.

LOK ārkārtas asamblejā olimpisko sporta veidu federācijas lēma, ka Kārlis Lejnieks paliks amatā. Balsojumā par Lejnieka atsaukšanu no amata balsoja 39 biedri, pret – 55. Līdz ar to Lejnieks būs vienīgais LOK valdes loceklis līdz 11. jūlijam, kad paredzētas ārkārtas prezidenta un valdes un izpildkomitejas vēlēšanas. 

Intervija - Kārlis Lejnieks, LOK ģenerālsekretārs

LOK prezidenta amata kandidātus federācijām jāizvirza nākamo divarpus nedēļu laikā. Pagaidām peldēšanas, riteņbraukšanas un volejbola federācijas publiski izvirzīja vien šībrīža volejbola dzīves vadītāju Jāni Buku. 

Biedri kopsapulcē pieņēma vēl vienu svarīgu lēmumu – turpmāk LOK vadītāji nedrīkstēs ieņemt algotus amatus kapitālsabiedrībās, kurās ir LOK līdzdalība. Lejniekam un bijušajam prezidentam Tikmeram biedri pārmet tirgošanos ar ietekmi.

Intervija - Normunds Barinovs, Latvijas Sērfošanas un SUP federācijas prezidents

Plašāks stāsts par LOK Asamblejas varas dalīšanas aizkulisēm rītdien rubrikā Kas jāmaina Latvijas sportā.