V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts. Otrais pusfināls

“V.I.P.” komandu kapteiņi – zinātņu doktori Aigars Lavrinovičs (RTU komanda) un Sandis Dejus (biedrības “Latvijas Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācija” (LŪKA) komanda). Uģis Joksts kopā ar komandām turpinās izzināt dzīvības avota – ūdens – noslēpumus, iedziļināsies tā izmantošanas, attīrīšanas problēmās un uzdos komandām jautājumus par Latvijas upēm, to baseiniem, dabu, sportu un vēsturi.

Aigars Lavrinovičs – RTU komandas kapteinis. Lektors un pētnieks RTU Ūdens Pētniecības un Vides Biotehnoloģiju laboratorijā. Pētniecības intereses saistītas ar mikroaļģēm, notekūdeņu attīrīšanu un resursu atgūšanu. Ārpus darba sporto, ceļo un apmeklē kultūras pasākumus.

Linda Mežule – kolēģe, RTU Ūdens sistēmu un biotehnoloģiju institūta direktore, vadošā pētniece. Galvenās pētniecības intereses saistītas ar biotehnoloģijām un mikrobioloģiskajiem procesiem inženiersistēmās, to uzlabošanu un jaunu tehnoloģiju izveidi. Brīvajā laikā patīk doties garās pastaigās dabā un pilsētvidē, īpaši, ja ir jauka kompānija.

Viktorija Deņisova – kolēģe, pētniece RTU Ūdens Pētniecības un Vides Biotehnoloģiju laboratorijā, kā arī doktorantūras studente Rīgas Tehniskajā universitātē. Viņas galvenās pētniecības intereses ir dzeramā ūdens dezinfekcija ar alternatīvām tehnoloģijām. Viktorijai patīk pavadīt laiku ar kolēģiem pēc darba, spēlējot galda spēles.

Sandis Dejus – komandas kapteinis, Latvijas Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācijas izpilddirektors. Aizrautīgs ūdens entuziasts jau trešajā paaudzē. Brīvajā laikā meklē iespējas nodarboties ar jebkuru sporta veidu, kur iesaistītas bumbiņas vai bumbas.

Antra Alksne – aktīva un spilgta personība. Uzskata, ka var izdarīt visu, ja tikai ir vēlēšanās un interese. Plaša pieredze komunālās saimniecības nozarēs, vadot uzņēmumus, šobrīd ir SIA “Valgums-S” (Salaspils) valdes locekle, LŪKA valdes locekle. Hobiji – dārza meditācija, ravējot un stādot, motobraukšana, aktīva atpūta, gan ceļojot, gan sportojot, slēpes ziemā un velosipēds vasarā.             

Gudruna Vectirāne – viena no ilglaicīgākajām ūdenssaimniecības nozares uzņēmumu vadītājām. Mīl savu darbu. Ir oma septiņiem mazbērniem. Piekrīt Sokrāta atziņai: “Nav kauns nezināt, bet gan negribēt zināt.”