V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts. Fināls

1. maijs ir zīmīgs datums: 1920. gadā šī bija Latvijas Pirmā parlamenta pirmā darba diena, 1967. gadā laulājās Elviss Preslijs, 2004. gadā Latvija kļuva par Eiropas Savienības dalībvalsti, bet šogad 1. maijā Latvijas Televīzijas spēlē “Veiksme. Intuīcija. Prāts” ir fināls ar kinoļaudīm. Pie Uģa Joksta būs spēlfilmas “Circenīša Ziemassvēki” režisors Aigars Grauba ar komandu un topošās dokumentālās filmas par trimdas mākslinieku Raimondu Staprānu “Sarkanais šķūnis” komanda ar kapteini TV un kino projektu režisoru Uģi Olti.

Aigars Grauba – komandas kapteinis. Kinorežisors un mūziķis no grupas “Jumprava”. Strēlnieks, kas iekarojis mūzikas un kino pasaules. Kino – galvenais boss un iedvesmotājs. Spēj pierunāt, pierādīt, vadīt, dominēt, bet vienlaicīgi ir arī komandas cilvēks ar plašu filmogrāfiju, sākot no “Baigas vasaras” līdz “Circenīša Ziemassvētkiem”.

Zanda Ramāne pārstāv Latvijā faktiski neeksistējošu profesiju – pirmais režisora asistents. Īsi skaidrojot – ja režisors režisē filmu, tad pirmais asistents – kino laukumu. Ar Aigaru strādā kopā kopš filmas “Nameja gredzens”, tāpēc kopīgu piedzīvojumu aukstās ziemas naktīs un tveicējošās vasarās netrūkst.

Ivo Baumanis – 10 gadus grupas “Jumprava” producents, acis, ausis un rokas, jeb vienkārši neredzamais atbalsts. Grupā viņu sauc par “pelēko kardinālu”. Kino nokļuvis nejauši, ierosinot veidot mākslas filmu par grupu “Jumprava”. Šī ideja materializējās spēlfilmā “Jumprava. Lielais notikums”, kura vēl ir ražošanas procesā. Viņa nākamais darbs bija spēlfilma “Circenīša Ziemassvētki”.

Uģis Olte – komandas kapteinisRežisors, kas dedzīgi dara savu darbu gan kino, gan TV projektos. Daudzu gadu pieredze TV satura producēšanā noslīpējusi spēju darboties mērķtiecīgi, ātri un reizē ļoti rūpīgi. Kolēģi novērtē perfekcionismu, kas Uģa darbiem garantē satura un formas kvalitātes zīmi.

Agne Skane režisora  Pētera Krilova  dokumentālās filmas “Sarkanais šķūnis” izpildproducente. Agne prot runāt. Bet nevis šā un tā, bet ļoti pārliecinoši. Darbs prasa neizsīkstošu enerģiju, erudīciju un nedaudz arī dzelzs nervus, un Agnei piemīt visas trīs īpašības.

Mārtiņš Blanks – izglītojies Mākslas akadēmijā, apguvis rūpnieciskā dizaina specialitāti. Jautrs un rosīgs. Viņam sagādā prieku radīt ko nebijušu un neiespējamu, tāpēc filmēšanas vajadzībām var uzbūvēt jebko. Dzīves moto – aizej tur, nezin kur, izdari to, nezin ko.