Latvijas Hokeja līgas finālsērijas 3. spēlē "Zemgale/LLU" pēdējās sekundēs pārspēj "Mogo/LSPA" un sērijā panāk pārsvaru 2-1

HK "Zemgale/LLU" hokejisti smagā cīņā ar 3:1 pārspēja "Mogo/LSPA" un atkal izvirzījās vadībā Latvijas čempionāta finālsērijā. No Jelgavas ziņo mūsu korespondents Normunds Melderis.

HK «Zemgale/LLU» un «Mogo/LSPA» trešā finālspēle bija izraisījusi pamatīgu ažiotāžu, tāpēc arēnas tribīnes bija pārpildītas. Pirmajā periodā bija acīmredzams mājinieki pārsvars. To apstiprina izdarīto metienu skaits 12-3. Zemgalieši lielāko daļu spēles laika uzbruka, tiesa, 100% izdevību nebija ļoti daudz. Arī tās palika neizmantotas, tāpēc pēc 20 minūtēm uz tablo joprojām valdīja divas nulles.

Otrā perioda sākumā Gatim Gricinskim beidzot izdevās atslēgt Henrija Anča vārtus, un vadībā izvirzījās jelgavnieki. Taču mājinieki prieki bija īsi – jau pēc pusotras minūtes «Mogo/LSPA» aizsargs Renārs Kamergrauzis panāca izlīdzinājumu 1-1. Tā arī noslēdzās otrā trešdaļa.

Pēdējā periodā nekas radikāli nemainījās, pārsvarā uzbruka zemgalieši, bet «Mogo/LSPA» prasmīgi aizstāvējās. Atrisinājums nāca pēdējās 2 minūtēs. Vispirms Gricinskis, gūstot savus otros vārtus mačā, atkal vadībā izvirzīja mājiniekus. Tad, kad «Mogo/LSPA» bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, Ričards Bernhards uzstādīja spēles galarezultātu 3-1 Zemgales uzvara.

Intervija - Ēriks Vītols, HK “Zemgale/LLU”vārtsargs 

Finālsērijā tagad ar 2-1 vadībā atrodas HK «Zemgale/LLU». Bet sērijas 4.spēle notiks pirmdien Jelgavā.