Daudz laimes, jubilār! Žurnāliste Aija Kinca un "Panorāma"

Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" šogad 65 gadi. Savukārt Aijai Kincai televīzijā rit 25. gads.

Ir grūti noticēt, ka kāds mediju projekts var pastāvēt tik ilgi kā Latvijas Televīzijas “Panorāma”, kam šogad – 65! 

Ziņu raidījums dibināts tikai četrus gadus pēc pašas televīzijas dzimšanas dienas, proti, 1958. gadā, un saistīts ar daudzām izcilām personībām; tas sekojis līdzi un uzkrājis mūsu vēstures notikumu arhīvu – tagad tā ir visu mūsu kopīgā vērtība. 

Un kas gan cits, ja ne paši “panorāmieši” ir šodienas “Panorāmas” veiksmes atslēga, tāpēc raidījums “Daudz laimes, jubilār!” uz interviju aicinājis vienu no viņiem – skatītāju iemīļoto žurnālisti, vienu no talantīgākajām reportāžu meistarēm Aiju Kincu, ko kolēģi savulaik mīļi nodēvējuši par Sprīdīti – varbūt paironizējot par Aijas žaketīti un slaidajām bikšu kājām, bet visticamāk – par Kincas patieso interesi, dodoties tautā ar mikrofonu, kā arī par sirsnīgo draudzību, ko viņa izstaro.

Raidījuma sarunā ar kolēģi Andreju Volmāru – daudz stāstu gan par “Panorāmas” vēsturi, gan par Aijas pašas pieredzi Latvijas Televīzijā, kas, starp citu, 90. gadu vidū iesākās kopā ar kolēģiem Ansi Bogustovu, Dīvu Reiznieku un citiem, veidojot agro ziņu programmu “Rīta bums”.