Smeceres silā Madonā sācies kārtējais Skandināvijas kausa posms distanču slēpošanā

0.0
Šoreiz uz Madonu atbraukuši vairāki titulēti ziemeļvalstu slēpotāji – viņu skaitā arī pasaules vicečempions Haralds Amundsens, kā veicās mūsējiem zina stāstīt Andris Auziņš.

Skandināvijas kausa posms Madonā sākās ar pusotra kilometra sprinta distanci. Vīru konkurencē Madonā bija arī pirms divām dienām par pasaules vicečempionu kļuvušais Haralds Amundsens, viņš finālā palika trešais, uzvara bijušajam pasaules čempionam Norvēģijas izlases sastāvā Sindrem Skāram. Ātrākajam no latviešiem Indulim Bikšem izslēgšanas braucienos neizdevās iekļūt izcīnot 66. vietu, līdz ceturtdaļfinālam madonietim pietrūka deviņas sekundes. Bikše gluži kā Amundsens uz Madonu atbrauca uzreiz pēc starta Pasaules čempionātā Slovēnijā.

Intervija - Indulis Bikše, Latvijas izlases distanču slēpotājs

Dāmām tās pašas deviņas sekundes līdz iekļūšanai ceturtdaļfinālā pietrūka Esterei Volfai. 17 gadus vecajai cēsniecei šis bija viens no retajiem startiem slēpošanā, jo pamatā viņa startē biatlona sacensībās.

Intervija - Estere Volfa, Latvijas distanču slēpotāja

Dāmām uzvarēja bijusī pasaules junioru un u23 čempione Moa Lundgrēna. Madonā šoreiz nevar startēt visi labākie Latvijas slēpotāji, jo viņiem vēl starti pasaules čempionātā. Nedēļas nogale Madonā turpināsies ar 10 un 20 kilometru distancēm.