Latvijas garo distanču skrējēja Agate Caune dodas uz Eiropas čempionātu vieglatlētikā telpās

Jau ceturtdien Turcijā sāksies Eiropas čempionāts vieglatlētikā telpās. Uz ziemas sezonas galvenajām sacensībām pošas arī trīs Latvijas vieglatlēti, kā pirmā uz Stambulu devās Agate Caune, par debitantes mērķiem Andris Auziņš.

Eiropas čempionātā telpās sacensību debitante Agate Caune skries 3000m distanci, kur 18 gadus vecā vieglatlēte triumfēja arī Latvijas pieaugušo čempionātā. Eiropas meistarsacīkstēs Agatei skrējienos būs daudz sīvāka konkurence nekā Latvijā, kur Caune allaž konkurentēm skrien pa priekšu.

Intervija - Agate Caune, Latvijas garo distanču skrējēja

Intervija - Raitis Ravinskis, vieglatlētikas treneris

Eiropas čempionātā Agate cer uzlabot sev piederošo Latvijas junioru rekordu. Ziemas sezonā Caunei sacensības bija teju katru nedēļu, bet mainījās vien distances vienās sacensībās 1500m, citās 3000m.

Intervija - Agate Caune, Latvijas garo distanču skrējēja

Pēc ziemas sezonas Eiropas junioru vicečempione vairāk pievērsīsies savām pamatdisciplīnām 5 un 10 kilometru skrējieniem stadionā.

Latviju Eiropas čempionātā telpās pārstāvēs arī mūsu 400m meistari Gunta Vaičule un liepājnieks Iļja Petrušenko. Abi skrējēji dažādās sacensībās šoziem lutinājuši ar labiem rezultātiem.