Siguldā aizrit Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā

Stand Up - Matīss Timofejevs, LTV sporta žurnālists

Pirms sacensību sākuma vēl paspējām nofilmēt trases iebraucēju Valtu Smilgu. Pasaules kausa posmā gan neviens latvietis nestartēja. Tomēr dalībnieku vidū bija ukrainis Vladislavs Heraskevičs, kurš 10 gadus trenējies Siguldā, ar lielu Dukuru ģimenes atbalstu. Finišā viņam 12. vieta.

Intervija - Vladislavs Heraskevičs, Ukrainas skeletonists

Viņu devums ir lielisks! Bez Dukuru ģimenes mēs nebūtu skeletonā. Viņo kopš paša sākuma bija mūsu skolotāji. Līdz pat šim viņi mums daudz palīdz. Esmu ļoti pateicīgs, ka viņi ir mūsu dzīvēs!”

Sezonas pēdējais posms salika punktus uz i kopvērtējumā. Vācietim Kristoferam Grotheram pietika ar 3. vietu Siguldā, lai uzvarētu kopvērtējumā.

Otrā vieta britam Markusam Vajatam, bet uzvara ģimenes acu priekšā pasaules čempionam Metam Vestonam. Lielbritānijas izlasi trenē latvieši Mareks Mezencevs un Martins Dukurs.

Intervija - Mets Vestons, Siguldas PK posma uzvarētājs skeletonā

Tas, ka tāda līmeņa cilvēks ir komandā, ļauj pacelties citā līmenī! Viņš skeletonā izdarījis praktiski visu iespējamo - turklāt vairākkārt. Tas, ka viņš ir mūsu komandā ir ļoti, ļoti labi! Fakts, ka šis ir tikai pirmais gads, ir ļoti aizraujošs!”

Sezonas kopvērtējumā Vestonam 2., bet Vajatam 3. vieta.