"VEF Rīga" uzvar BK "Ventspils" arī otrajā pusfināla spēlē un droši dodas uz Latvijas kausa finālu

Latvijas basketbola kausa noslēdzošajā pusfināla kārtas spēlē šovakar tikās abas valsts titulētākās komandas - "VEF Rīga" un "Ventspils". Par spēles gaitu no "Rimi" Olimpiskajā centra ciņo kolēģis Andris Auziņš.

Latvijas kausā iekļūst komanda, kas uzvar divu spēļu summā, “VEF Rīga” panākums pirmajā spēlē ar +15 favorītu lomā ielika kausa turētāju “VEF Rīga”. Ventspilnieki gan ar to nebija mierā un šai spēlei bija tiešām sagatavojušies godam – sākumā kurzmeniekiem piecu punktu pārsvars. Līdz puslaikam “VEF Rīga” atspēlējās, turklāt apvienoja skaisto ar produktīvo iegūstot +6. Ventspilnieki nepadevās un vismaz atsevišķā spēlē kurzemnieki nopietni cīnījās par uzvaru. Izšķirošajos momentos teicams bija pieredzējušais Māris Gulbis – izprovocējot pārkāpumus Ventspilij un nokārtojot uzvaru un vietu finālā “VEF Rīga” 81:77.

Intervija - Māris Gulbis, “VEF Rīga” uzbrucējs

Tātad Latvijas kausa finālā tiksies “VEF Rīga” pret BK “Liepāja”, kas Latvijas basketbola flagmani jau reizi šosezon uzvarējusi. Pēc LTV rīcībā esošās informācijas fināls paredzēts 19. februārī Liepājā un arī LTV7 tiešraidē!