Nāciju kauss kamaniņu sportā Siguldā

Nāciju kausa sacensībās Latvijai bija tikai divas pārstāves – Kendija Aparjode un Sigita Bērziņa. Kendija Aparjode savu braucienu aizvadīja veiksmīgi, uzlabojot arī savu starta rāvienu. Sigitas Bērziņas laiku salīdzināja tieši pret tābrīža līderes Aparjodes iespēto – startā Sigita krietni labāka un līdz pat finišam bija līdere, bet pēdējā nogrieznī Aparjode kaut kur bija atradusi labāku ātrumu un finišā Aparjodei uzvara, Bērziņai otrā vieta. Latvijai dubultuzvara.

Intervija - Kendija Aparjode, Nāciju kausa uzvarētāja

Jau šajās Nāciju kausa sacensībās bija vērojams, ka siltums Siguldas trasi padarījis lēnāku, turklāt ledus ātri bojājas. Abas latvietes bija vienīgās, kas trasi veica ātrāk par 42 sekundēm. Iespējams, pateicoties tam, ka startēja ar pirmo un trešo numuru. Pamatsacensībās rīt un parīt visiem pārējiem latviešiem būs jāstartē tieši beigu daļā.

Intervija - Sigita Bērziņa, Nāciju kausa 2. vietas ieguvēja

Intervija - Kendija Aparjode, Nāciju kausa uzvarētāja

Rītdien pasaules kausa pamatsacensībās, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts startēs visas astoņas Latvijas ekipāžas. Bet devītajai ekipāžai starts būs īpašs – trīskārtējie olimpisko spēļu medaļnieki brāļi Andris un Juris Šici aizvadīs savu atvadu braucienu savu līdzjutēju priekšā.