V.I.P. 5.decembris. Otrais pusfināls. Gimenes un draugi

Komandas, kas “V.I.P.” ložā jau tikušās pirms pieciem gadiem, centīsies noskaidrot, vai šis būs revanšmačs vai “déjà vu”. Kapteiņi Ārija Vāciete un Ģirts Trencis kopā ar ģimeni un draugiem meklēs atbildes uz jautājumiem par pelūdi, avantūru, Ādamu un Ievu, reglānu un želantīnu. Aizraujošs pusfināls pie Uģa Joksta.

Ārija Vāciete – komandas kapteine, mājsaimniece un divu mazbērnu vecmāmiņa. Daudz lasa, tāpēc vienmēr līdzi ir grāmata – ja nu gadās brīvs brīdis lasīšanai. Bieži dalās ar saviem grāmatu iespaidiem “Facebook” grupā “Izcilas grāmatas”, arī šī dalīšanās un lasīšanas paraduma reklamēšana kļuvusi par sava veida hobiju. Dievina itāļu valodu un mācās to pašas spēkiem. 

Ināra Čipāne – kapteines vedekla un tuvākā draudzene. Ināra zina visu par acīm, jo ir optometriste, pārbauda redzi arī maziem bērniem. Cilvēks ar labām zināšanām visdažādākajās tēmās. Interesējas par sportu. Inārai patīk mūzika, sākot ar smago roku un beidzot ar operu. Pandēmijas laikā noklausījusies visas pieejamās operas. Patīk rokdarbi un krustvārdu mīklas.

Ilze Trumpele – kapteines “kolēģe” klātienes spēlēs “Lielajā viktorīnā”. Komandas dvēsele un labais gariņš ar plašām zināšanām par visdažādākajām tēmām. Ilzei gan darbs, gan hobijs ir saistīts ar dārzkopību, patīk ceļot, par vislabāko ceļošanas veidu uzskata kāpšanu kalnos. Brīvajos brīžos labprāt ada. Ir uzadījusi daudzus zeķu pārus, ko ziedot labdarībai. 


Ģirts Trencis – komandas kapteinis, ikdienā vadošais ekonomists, operacionālo risku vadītājs. Dzimis vēl “Brežņeva laikos”, paspējis pabūt gan oktobrēnos, gan pionieros, bet mācības pabeidzis jau brīvajā Latvijā. Runā gan latviski, gan krieviski, angliski, čehiski un drusku pat latīniski. Un atceras 16 pēdējo premjeru vārdus un uzvārdus.

Sindija Trence – kapteiņa dzīvesbiedre un trīs dēlu mamma. Ir izstudēts bakalaura grāds Sabiedrības veselības specialitātē Rīgas Stradiņa universitātē. Vasarā peld, brauc ar velosipēdu, apceļo Latviju. Aukstajā gadalaikā nododas lasīšanai, kino un galda spēlēm. Sirdslieta ir mūzika.

Signe Subatniece – ģimenes draugs, skolas un Sindijas studiju biedre, veselības zinātņu maģistre. Brīvākā brīdī labprāt rosās virtuvē. Piesaista krustvārdu mīklas, priekšroku dod latviešu filmām, kā arī filmām, kas balstītas vēsturiskos faktos. Aizvien vairāk sāk patikt dārza darbi, un dažādi stādu tirgi ir obligāts pasākums gan pavasaros, gan rudeņos.