Melnkalnē 88 gadu vecumā sāk studēt inženierzinātnes

Kāds 88 gadus vecs Melnkalnes iedzīvotājs sācis inženier-zinātņu studijas. Branislavs Radulovičs šādā veidā cenšas rādīt paraugu citiem gados vecākiem cilvēkiem, un tā ir arī interesanta pieredze gan pašam, gan pasniedzējiem un kursabiedriem.

     Esmu gandarīts par uzņemšanu šeit, fakultātē. Tā ir laimīga paaudze, un es domāju, ka tas ir lielākais Melnkalnes kapitāls. Es gribu pierādīt, ka mēs, veci cilvēki, neesam izmetami un mums ir izmantojams potenciāls. Jums nekad nevajadzētu padoties pirms laika. Saka, gadi .... bet gadi ir tikai skaitīšanai.

     Krietni jaunākie Mašīnbūves fakultātes Ceļu satiksmes studiju programmas kursa biedri norāda, ka šis piemērs sniedz papildu motivāciju būt neatlaidīgiem. Savukārt pasniedzējiem ir interesanti mācīt studentu, kuram ir liela dzīves un profesionālā pieredze. Pirmkursniekam šie jautājumi nav pilnīgi sveši, jo viņš ilgus gadus strādājis ģeodēzijas nozarē, zina visus ceļu satiksmes attīstības posmus un var sniegt noderīgu informāciju mācībspēkiem. Radulocvičs atzina, ka jauno tehnoloģiju dēļ mācības mūsdienās ir atšķirīgas, taču problēmas iespējams atrisināt ar kolēģu palīdzību. Viņu atbalsta arī meita, bet citi ģimenes locekļi ir skeptiskāki. Galvenais iemesls – nokļūšanas problēmas 15 kilometrus tālajā augstskolā.