Ielas garumā. Indriķa un Grobiņas ielas

Indriķa un Grobiņas ielas asistē Rīgas – Jelgavas un Rīgas – Jūrmalas dzelzceļam. Indriķa iela vijas sliežu ceļa kreisajā pusē, cieši turoties pie Jelgavas sliedēm, bet Grobiņas iela labajā pusē aiz Torņakalna tilta aizlokās Jūrmalas virzienā. Kā saka literatūrzinātniece Ieva Kolmane: «Tas ir tur, kur no Jūrmalas braucot, zeme sāk celties uz augšu!»
Vita Neimane ir ielas iedzimtā un uzaugusi dzelzceļa inženiera Eduarda Neimaņa ģimenē, bet dzīvo leģendārā dzelzceļnieka Vilhelma Matuzeļa mājā Indriķa ielā. Gar dzelzceļa malu joprojām turas reiz greznās, lielākoties vācbaltiešu būvētās vasarnīcas, leģendām un dzejām apvīts ir Indriķa laukums, bet katrā dzīvoklī ir Putnu grāmata, jo putnu vērošana ir sena Indriķa ielas tradīcija.
Grobiņas ielu veido koka māju kolonijas iekšpagalmos un arī dzelzceļnieku ciematiņš starp sliedēm. Arī dziednieks Jānis Lielais dzīvo starp sliedēm, jo viņa tēvs Pēteris Lielais strādājis dzelzceļa virsvaldē un uzcēlis māju tuvāk darbam. Grobiņas ielā iemītnieki novērojuši arī kādas neizskaidrojamas parādības, jo ne velti tur kādu laiku dzīvojis slavenais pareģis Eižens Finks.