Eiropas čempionāta atlases spēle basketbolā sievietēm. Latvija – Izraēla

Latvijas sieviešu izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru pār Izraēlu ar 79:73 un jau pirms pēdējās spēles desmito reizi vēsturē nodrošināja vietu finālturnīrā.

Spēli Olimpiskajā centrā labāk iesāka mūsu komanda, kas ātri izvirzījās vadībā ar 13:4. Diemžēl turpinājumā labāk veicās viešņām, Latvijas izlases uzbrukums apstājās un pirmo ceturtdaļu ar 21:19 savā labā noslēdza Izraēlas valstsvienība. Otrās ceturtdaļas sākumā atkal veiksmīgākas bija Latvijas basketbolistes, kuras iekrāja 8 punktu pārsvaru 31:23. Diemžēl pretinieces to ātri likvidēja un pēc pirmā puslaika jau triju punktu pārsvars bija Izraēlai 37:34.

Trešajā ceturtdaļā pretinieces vienubrīd panāca pat 10 punktu pārsvaru, bet mūsu meitenes nepadevās un ceturtdaļu noslēdza ar trīs punktu deficītu 58:61. Pēdējā ceturtdaļā iniciatīvu pārņēma Latvijas izlase, iekrājot 9 punktu pārsvaru, taču pēdējā minūtē Izraēla samazināja rezultāta starpību līdz vienam punktam 74:73. Pēdējos piecus punktus mačā tomēr guva Latvija un kārotā ceļazīme uz Eiropas čempionāta finālturnīru ir rokā. Rezultatīvākā ar 23 punktiem mūsu komandā bija Kitija laksa, kura realizēja 5 no 7 tālmetieniem, bet Anetes Šteinbergas kontā 22 punkti.

Intervija - Kitija Laksa, Latvijas izlases uzbrucēja

Nākamā gada februārī Latvijai jāaizvada kvalifikācijas turnīra pēdējā spēle pret Zviedriju, kas mūsu komandai vairs neko neizšķirs.