Pasaules labākais vegānu restorāns Nīderlandē

Spānijas pilsētā Barselonā notikušajā gastronomijas forumā par pasaulē labāko vegānu restorānu atzīts kāds Nīderlandes sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums. Tā darbinieki atzīst, ka šāds ēdiens ir ne tikai veselīgs, bet rada jaunus izaicinājumus.

       Mums ir trīs pilnībā vegāniskas ēdienkartes. Agrāk mēs izmantojām nedaudz sviesta un nedaudz olu. Bet tagad mēs šos produktus esam pilnībā izņēmuši no ēdienkartes, un tāpēc jāmeklē alternatīvas. Tas ir ļoti radošs process, kas dod jaunas iespējas.

     Eksperti jau iepriekš novērtēja restorānu, un kvalitātes standartu apliecina piešķirtas 2 Mišelin zvaigznes. Viena no panākumu atslēgām ir tieši radošā un eksperimentālā pieeja ēdiena gatavošanai. Tiek meklētas jaunas garšas un jaunas izejvielas, lai katrai maltītei piešķirt pārsteiguma efektu. Ne mazāk svarīgs ir uzstādījums atteikties no gaļas izmantošana. Lopkopība ir viens no nozīmīgākajiem klimata izmaiņu veicinošo gāzu izmešu avotiem, un arī uztura speciālisti atzīst, ka dārzeņi un augu valsts izcelsmes produkti ir veselīgi un laba alternatīva. Nīderlandē šāds viedoklis kļūst aizvien populārāks un veicina līdzīgu ēdināšanas uzņēmumu attīstību. Protams, konkrētais augsta līmeņa restorāns nav lēts, un maltīte tajā maksā no 65 līdz 140 eiro. Tomēr vietas tajā jau pilnībā rezervētas līdz februāra beigām.