Teātris. ZIP. "Dailes Kanons. Kantāne. Ķuzule-Skrastiņa. Pauls"

“Dailes Kanons” ir teātra simtgades svinību ietvaros tapis septiņu koncertu cikls, kas 2021. gada vasaras vakaros aicināja skatītājus pulcēties Dailes dārzā, lai brīnišķīgu pianistu atskaņotas klaviermūzikas pavadībā dotos noslēpumainā poēzijas un mākslas pasaulē, kuras centrā mirdzēja galvenā Dailes Kanona vērtība – izcilie Dailes teātra aktieri.

1994. gadā režisora Kārļa Auškāpa vadībā Dailes teātrī tapa Ausmas Kantānes monoizrāde “Visi koki Dieva doti”. Tā sastāvēja no Vizmas Belševicas dzejas un Raimonda Paula mūzikas. Ausma Kantāne par darbu saņēma “Spēlmaņu nakts” apbalvojumu kā gada labākā aktrise, bet pati izrāde tika atzīta par sezonas labāko latviešu literatūras iestudējumu. “Dailes Kanona” septītais koncerts ir atkalredzēšanās ar Raimondu Paulu un nu jau mūžībā aizgājušo Ausmu Kantāni, bet Vizmas Belševicas dzejas pasaulē ielūkojas arī Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Pirms izrādes – Ojāra Rubeņa saruna ar komponistu un pianistu Raimondu Paulu, aktrisi Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu un Dailes teātra muzikālās daļas vadītāju Juri Vaivodu.

Raidījumu ciklu atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds