Dramatiskā cīņā savu pirmo uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas sezonā izcīnīja "Valmiera Glass/ViA"

Šovakar Latvijas un Igaunijas apvienotajā basketbola čempionātā tika aizvadīta viena cīņa, laukumā tiekoties komandām ar sliktāko sezonas sākumu. "Valmiera Glass/ViA" lūkoja tikt pie pirmā panākuma, uzņemot Rakveres "Tarvas". No Valmieras Olimpiskā Centra ziņo kolēģis Andris Auziņš.

Pēc zaudētām sešām spēlēm Valmieras komanda pret tādu pašu neveiksminieci Rakveri Oskara Virša vadībā sāka teicami – 7:0 sākuma izrāviens pārtapa pat 20 punktu pārsvarā pēc spēlētām 10 minūtēm, bet puslaikā +21. Pēc atpūtas igauņi beidzot uzlaboja savu metienu realizāciju un samazināja mājnieku pārsvaru pat līdz 6 punktiem, bet divas minūtes pirms spēles beigām pirmo reizi jau vadībā Rakvere – Pēdējais uzbrukums Valmierai gan izddvās un neticamā veidā Niks Salenieks izlīdzināja rezultātu ievedot spēli pagarinājumā, tur beidzot Valmierieši atkal spēlēja tādu basketbolu, ko demonstrēja pirmajā puslaikā beigās izcīnot pirmo uzvaru sezonā 87:79.

Intervija - Niks Salenieks, BK “Valmiera Glass/ViA” aizsargs

Pēc Valmieras uzvaras Rakvere apvienotajā līgā palikusi vienīgā komanda, kas zaudējusi visās spēlēs. Bet četrām komandām tai skaitā Valmierai ir pa vienai uzvarai.